Delftse SchaakSite - NoKey

Sinterklaas

Voor ik ging slapen, zette ik mijn schoen. Op zich doe ik dat elke avond aangezien mijn schoen en mijn andere schoen ieder een eigen plekje krijgen in de gang. Maar het punt is dat je in eind november en begin december toch wel enige activiteit verwacht rond die schoen, bijvoorbeeld dat daar in één nacht iets moois wordt gepast. Die schoen zou mij dan niet meer passen als ik ’m zou aandoen.

Tot mijn grote verbazing was het resultaat van mijn schoen zetten iedere avond in de periode tussen eind november en begin december hetzelfde. Kennelijk kon Sint Nicolaas of één van zijn vazallen niets vinden wat voor mij toepasbaar zou zijn. Hoe moet ik dat nu eigenlijk zien?

Een eerste uitleg zou kunnen zijn dat ik niet lief ben geweest. Immers, wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe. Nu heb ik die roede niet letterlijk gehad, maar door niets te krijgen toch wel figuurlijk.

Een tweede uitleg is dat Sint Nicolaas denkt dat ik eigenlijk al verwend genoeg ben. Maar ja, de uitspraak van econoom Say geldt zeker in Sint Nicolaas tijd: elk aanbod schept zijn eigen vraag. Dus doordat producenten steeds weer nieuwe dingen op de markt brengen, blijven consumenten toch weer kopen.

Een derde uitleg ligt eigenlijk ook wel voor de hand. Eén van de Pietermannen vertoont kleptomaan gedrag. Of misschien houdt Sint Nicolaas wel een en ander onder de mijter?

Een vierde uitleg, minder waarschijnlijk denk ik, is dat ik het gewoon niet heb verdiend.

Maar ja, aangezien de goede man weer vertrokken is naar Spanje, kan ik het hem niet meer persoonlijk vragen waarom mijn schoen leeg is gebleven.

Met dit Sint Nicolaas verhaal in mijn achterhoofd, hoopte ik dat de stemwijzer.nl mij een antwoord zou kunnen geven. Immers, mijn verwachting over de handelswijze van Sint Nicolaas zou een goede indicator kunnen zijn hoe ik als mens ben. En daarmee hoe ik de maatschappij ingericht zou willen zien en dus op welke partij ik zou moeten stemmen.

Mijn hypothese is dat het Sint Nicolaas feest één groot herverdelingsfeest is. Er is geld over, dat komt in handen van Sint Nicolaas. En hij verdeelt dat weer over de mensen via cadeaus.

Maar ja, dan nog heb ik geen antwoord op mijn vraag waarom ik niets heb gehad. Behoor ik dan tot die zwakkeren in de samenleving die toch gemakkelijk door de regering kan worden gepakt om de sterkeren nog sterker te maken? Of behoor ik juist tot die sterkeren in de samenleving die door de regering wordt gepakt om de zwakkeren te helpen?

Nu heb ik begrepen dat stemwijzer.nl mij juist zou helpen om een goede keuze te maken zonder dat ik een voorkeur heb voor een bepaalde persoon. Via stellingen zou ik namelijk op inhoud een keuze uiteindelijk maken. Met mijn Sint Nicolaas probleem heb ik volgens mij bewezen dat stemwijzer.nl voor mij niet tot een juiste oplossing leidt.

Waarom heb ik volgens mijn vriendin niets gehad van Sint Nicolaas? Zij vertelde mij dat het komt omdat ik niet in hem geloof. Zou dit dan de kern van de zaak zijn? De gedachte achter Sint Nicolaas is self fulfilling prophecy. Door erin te geloven, gebeurt het ook. Tjakka, dit klikt als de filosofie van één van de beoogde lijsttrekkers.

Dus het Sint Nicolaasfeest heeft als functie dat je ergens in moet geloven. Als je ergens in gelooft, dan zal het uiteindelijk ook uitkomen. Misschien betekent dit dan weer dat door het goed invullen van de stemwijzer de boodschap van het Sint Nicolaasfeest mij duidelijk wordt. En dat moet mij dan weer op een juist stemadvies brengen.

Ik ga eerst maar kijken naar Freek de Jonge, de Stemming. Misschien kom ik dan wel in de stemming. Een goed 2003!

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap