Delftse SchaakSite - NoKey

Komkommertijd

Na mijn partij tegen Paris, drink ik met teamgenoot Simon een biertje. Wij willen ieder één van onze voeten op de railing zetten die de barruimte scheidt van de open ruimte beneden. Immers, zo kan je een goede boom opzetten.

Maar hé, wij konden onze voet niet kwijt. Er hing een doek die onze voethandeling belemmerde. Bij mij deed dit de das om. Wat is er toch in onze barruimte aan de hand?

duWo heeft onze barruimte behangen met gordijnen en doeken. De gordijnen ontnemen je het gezicht naar buiten de schaakruimte. De doeken dwingen je om meer moeite te doen om naar beneden te kunnen kijken. Vanuit de open ruimte beneden heb je minder zicht op de bar.
Waarom al die veranderingen? Ik heb hierop nog geen antwoord. Maar zie hier de resultaten van mijn brainstormsessies.

Mogelijkheid 1. Er is sprake van Komkommertijd. In de zomer is het in het Denksportcentrum rustig. Om die schakers (en andere denksporters) wakker te houden, hangtduWo gordijnen en doeken op. Zo hebben die schakers (en andere denksporters) weer stof om over te praten.
Mogelijkheid 2. Er is sprake van een decoratiewedstrijd. duWo heeft een wedstrijd uitgeschreven om een decoratie te ontwerpen voor de barruimte. Een niet-ontwerp van niet-‘Simon Dirkse’ heeft gewonnen. De gordijnen symboliseren velden waarop de denksporten plaatsvinden. De velden mogen niet met voeten worden betreden, dat is heiligschennis. Vandaar dat een deel van het ontwerp bestaat uit doeken over de railing.

Mogelijkheid 3. Een verbetering van de sfeer. Een kale ruimte met een bar, ramen en een open ruimte beneden. Dat moet gezelliger. Laten wij de boel eens sfeervol versieren. Zie hier, zo ontstaat het idee van de gordijnen en de doeken.

Mogelijkheid 4. Misschien is er een poging gedaan tot geluidstemping? Bewoners die ´tegen´ het Denksportcentrum aanwonen en gebruikers van de open ruimte beneden, hebben geklaagd over de herrie. Dat moet worden opgelost. Laten wij de boel eens geluidsdempend aanpakken. Zie hier, zo ontstaat het idee van de gordijnen en de doeken.

De genoemde veranderingen hebben ook gevolgen. Ik noem hiervan twee.
Ten eerste is het vanuit de bar niet mogelijk om de speelruimten in de gaten te houden. Voor een aantal mensen is dat niet praktisch. De wedstrijdleider, teamleider en toeschouwers kunnen bij het bestellen van zijn drankje niet de borden in de speelruimten in de gaten houden. De schaker kan bij het bestellen van zijn drankje niet in de gaten houden of hij aan zet is. De barmens kan niet in de gaten houden of het zinvol is om al kopjes en glazen op te halen. De overige schakers aan de bar kunnen niet goed beoordelen waarover zij nu weer moeten praten. Wie is er eigenlijk aanwezig? Dat zie je niet.

Op de tweede plaats is het vanuit de speelruimte niet mogelijk om de bar in de gaten te houden. Voor een aantal mensen is dat niet praktisch. De schaker die aan zet is en zijn tegenstander kwijt is. Is die aan de bar? De schaker die aan zet is en last heeft van de herrie. Wie veroorzaakt die nu? Ik kan niet zien wie er aan de bar staat. De barmens die kopjes en glazen ophaalt. Staat er nu iemand aan de bar op mij te wachten?
Ik roep u op om mij antwoord te geven op de volgende drie vragen:
Wat is volgens u de reden van het ophangen van de gordijnen en doeken?
Wat vindt u van deze gordijnen en doeken?
Storen deze gordijnen en doeken u, en waarom?
Waarom doe ik deze oproep? Een zinloos stukje in het zomerreces? Het is gewoon kommertijd. En dat mag u weten.

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap