Druivenschaak toernooi

2009

Een zestal DSC-ers deden mee aan het druivenschaaktoernooi van 2009. Van hen wonnen 4 hun groep. Tevens behaalde het DSC-team (na loting) de tweede plaats, en veroverde daarmee een kleine digitale klok.

In groep 2 deed Kees van der Meer het uitstekend. Tegen behoorlijke tegenstand won hij twee maal, en speelde hij eenmaal remise. Die 2½ uit 3 was genoeg voor de ongedeelde groepswinst. Ook Coen Leentvaar won zijn groep met een score van 2½ uit 3. Daarmee eindigde hij een vol punt los van de concurrentie in groep 11.

Kees Venema behaalde 2 uit 3 in groep 13. Aangezien de andere spelers de punten onderling aardig verdeelden bleek dat voldoende voor de ongedeelde groepswinst. Groep 18 was een prooi voor Gerrit Bussmann. Gerrit behaalde 2½ uit 3, waarmee hij een vol punt voor de nummer twee eindigde.

In de eerste groep eindigde Arno Wiersma op een tweede plaats met 2 uit 3. Hij verloor alleen van de toenooiwinnar Henk Happel. Leo Zuijdgeest had het vorig jaar heel goed gedaan, en was daardoor hoog ingedeeld. In groep 23 had hij het erg zwaar; hij verloor zijn 3 partijen.

Uiteraard deed er ook een DSC-team mee. Kees van der Meer, Coen Leentvaar, Gerrit Bussmann en Leo Zuijdgeest streden mee om de teamprijzen. Uiteindelijk eindigden zij met DD 2 op de gedeelde tweede plaats met 7½ punt. Na loting werden ze tweede, hetgeen een kleine digitale klok (reisformaat) opleverde. WSC won de teamcompetitie met 8 punten.

Belevenissen van de DSC-ers tijdens het toernooi zijn te lezen in deze forum-draad.

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2019 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap