Druivenschaak toernooi

2010

In de editie van 2010 namen acht DSC-ers deel aan het Druivenschaaktoernooi. Vier van hen wonnen hun groep, waaronder de eerste groep die door Arno Wiersma werd gewonnen. Het team DSC1 werd derde in de teamwedstrijd.

In de eerste groep speelden 2 DSC-ers mee: Arno Wiersma en Kees van der Meer. In de laatste ronde konden zowel Arno als Kees de groep nog winnen. Arno versloeg in de slotronde Michiel van Woerden, die tot dan toe aan kop ging, en Kees speelde remise tegen Frans Vreugdenhil. Daarmee won Arno de groep met 2 uit 3. Kees werd na loting tweede met 1½ uit 3.

De zesde groep werd overtuigend gewonnen door Coen Leentvaar. Coen won al zijn partijen, en eindigde zo met een punt voorsprong op de nummer twee. René Poots deed hetzelfde in groep 17; ook hij won drie maal en schreef daarme de groep op zijn naam.

Ton Vissers wist groep 10 te winnen. Ton won eenmaal en speelde tweemaal remise. Dat was voldoende voor de ongedeelde eerste plaats.

Simon Broos behaalde in groep 5 1½ punt. Op loting werd hij daarmee tweede in zijn groep. Ook Gerrit Bussmann werd tweede. Hij won in groep 14 een maal en speelde twee maal remise, maar dat bleek niet genoeg voor de groepswinst. Kees Venema had het in groep 12 zwaar. Hij verloor twee maal en speelde eenmaal remise.

In de teamwedstrijd namen twee DSC-teams deel. DSC1 eindigde met 8½ uit 12 op de derde plaats, een halfje achter Lierse twee, en 2 punten achter het superieure SHTV. DSC2 eindigde op een gedeelde zesde plaats met 7 uit 12.

Belevenissen van de DSC-ers tijdens het toernooi zijn te lezen in deze forum-draad.

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-400 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap