Delfts Schaakforum DSC Forum Externe competitie Verzwakt DSC3 nipt onderuit tegen Caissa Eenhoorn 2
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post vorig onderwerp | volgend onderwerp
Lucien van de Lisdonk Lucien van de Lisdonk is a Male
DSC-verslaggever


geregistreerd: 21-04-2005
aantal berichten: 292

Verzwakt DSC3 nipt onderuit tegen Caissa Eenhoorn 2 Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Ons derde heeft het niet kunnen bolwerken tegen het 2e van Caissa Eenhoorn. In Zwaag (NH) verloren we nipt met 4,5-3,5.

Door de afzeggingen van de vaste spelers, Richard, Kim en Jan Peter, moesten we een beroep doen op Pieter Goossens, Jan Bosma en Arno Wiersma.

Pieter scoorde een mooi halfje tegen een speler met bijna 200 punten meer nadat hij minder uit de opening was gekomen.
Jan kende de opening veel beter dan zijn tegenstander (216 ELO punten meer!) en won twee pionnen. Daarna kostte hem een onoplettendheid plotseling een vol stuk en de partij. Erg jammer.

Arno kwam ook prima uit de opening tegen een jong meisje, maar miste een goede voortzetting met winstkansen. Daarna was de vrije a-pion van wit niet meer te stoppen en moest ook Arno opgeven nadat enkele matdreigingen keurig werden gepareerd.

Hans was als eerste klaar. Hij overspeelde met zwart zijn tegenstander en wist de witte koning naar het centrum te lokken waar deze een heerlijk doelwit voor Hans was. Dit leverde hem een volle toren op.

Pieter Buzing toonde zijn goede vorm door ook weer te winnen met de witte stukken. Zwart stond minder en wilde de boel forceren maar Pieter had het beter doorgerekend en won vervolgens een stuk.

Lucien speelde op 2 en kwam goed uit de opening en bood remise aan toen de tijdnoodfase naderde. De tegenstander had eigenlijk niet veel bereikt en deed nog wat zetten in de hoop op een fout van zwart. En dat gebeurde in volle tijdnood prompt waardoor wit met een mooi loperoffer de partij naar zich toe kon trekken. Een onnodige nederlaag helaas.

Wim had juist het geluk aan zijn zijde op 1 want hij kwam minder uit de opening en liet zwart al combinerend een mataanval op het bord toveren. Toen zwart de luxe keuze had uit meerdere winstzetten koos hij een andere voortzetting die hem juist verlies opleverde. Eindelijk weer eens winst voor Wim dus.

En Roland kwam in een bekende stelling met wit terecht en leek de partij naar zijn hand te zetten. Toch liet hij een zwarte toren op de 2e rij toe en even later kwam daar nog een paar en nog een toren bij. Wit was net te laat met zijn mataanval en moest toen mat in 4 toestaan.

Ondanks deze nederlaag was het erg gezellig bij Zorba de Griek in Hoorn. De volgende ronde zullen we moeten winnen om ons ieder geval veilig te stellen. Als we op volle oorlogssterkte aantreden zou dat moeten kunnen.

Geerts , A.C. (Alexander) 2114 Kortis , W. (Wim) 2084 0 - 1
Langedijk , A.M.N. (Ardjan) 2080 Lisdonk van de, L.J.P.A. (Lucien) 2046 1 - 0
Manshanden , N.M. (Nick) 1928 Buzing , P.C. (Pieter) 2066 0 - 1
Molenaar , J. (Joseph) 2033 Stam , H.J. (Hans) 2104 0 - 1
Woestenburg , J. (Jochem) 2100 Have ten, R.H.S. (Roland) 1994 1 - 0
Buikstra , A.P.F. (Arjon) 2078 Bosma , J. (Jan) 1862 1 - 0
Romkes , A. (Abel) 2040 Goossens , P.A. (Pieter) 1853 -
Duson , R. (Robin) 1887 Wiersma , A.A. (Arno) 1927 1 - 0

4,5 - 3,5

Gemiddelde Rating: 2033 vs 1992

04-02-2018 13:11 Lucien van de Lisdonk is offline Send an Email to Lucien van de Lisdonk Search for Posts by Lucien van de Lisdonk Add Lucien van de Lisdonk to your Buddy List
Pieter Buzing Pieter Buzing is a Male
DSC-verslaggever


geregistreerd: 13-12-2004
aantal berichten: 268

Mijn partij Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Het is altijd fijn als de computer zegt dat je een foutloze partij hebt gespeeld, maar datzelfde apparaat ziet de kracht van 22 g4! pas wanneer ik het invoer. Overigens won ik geen stuk Lucien, maar vier pionnen is ook genoeg.

04-02-2018 14:24 Pieter Buzing is offline Send an Email to Pieter Buzing Search for Posts by Pieter Buzing Add Pieter Buzing to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller