Delftse SchaakSite - Jeugdpagina van de Delftsche SchaakClub

informatie

DSC heeft een bruisende jeugdafdeling van ruim veertig kinderen. Iedere maandagavond vanaf 18:30 uur schaakt de DSC-jeugd in denksportcentrum Sebastiaansbrug.

Tot 19:15 uur is er instructie volgens de bekende stappen­methode van Brunia en Van Wijgerden. Daarna wordt er tot ongeveer 20:00 uur gestreden om het club­kampioen­schap en in de uitdagers-competitie.

Op een aantal dagen (meestal rond de school­vakanties) worden speciale activiteiten georganiseerd, zoals allerlei spelletjes die je op het schaakbord kunt doen. Daarnaast wordt er ieder seizoen nog een aantal titels vergeven. Zo is er ieder jaar een doorgeef­schaak­kampioenschap en snelschaak­kampioen­schap.

Voor degenen die dat willen zijn er nog veel meer dingen te doen. DSC bezoekt ieder jaar een groot aantal toernooien, en organiseert er ook een paar. De bekenste zijn de hartstikke gezellige Grand Prix-toernooien die in de regio worden gespeeld. Aan zo'n Grand Prix doen meer dan 200 kinderen mee, dus dan moet het wel leuk zijn!

Met je school kan je mee doen aan het Delftse basis­scholen-kampioenschap. Je kan samen met drie andere kinderen van je school een team vormen, en dan proberen met je school Delfts basis­scholen-kampioen te worden!

Er speelt ook twee jeugdteams mee in de regionale competitie. Deze team (DSC9 en DSC11) bestaat uit de sterkere jeugdspelers. De allersterkste jeugdspelers spelen vaak al met de senioren mee, zowel in de interne competitie als de regionale competitie.

En er is nog veel meer te doen bij DSC. Wil je meer weten? Dan kan je dat vragen aan de jeugdcommissaris (zie bestuur). Maar je kan natuurlijk ook gewoon een keer komen kijken.

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-800 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap