Delftse SchaakSite

DSC-H4 wint zinderende wedstrijd van Schaakmat 2

In een zinderende wedstrijd te Naaldwijk heeft DSC-H4 een 3½-1½ achterstand ter elfder ure weten om te buigen. Dit was met enig fortuin, maar gezien de vele pech eerder dit seizoen voelde het toch rechtvaardig.

Rob Smits was als eerste klaar. Hij mocht aantreden tegen een last minute geregelde invaller. Hij won zo snel dat ik niet heb gezien hoe dat ging.

Aangezien uw verslaggever - tegen de gewoonte in - als een-na-laatste klaar was, kan het zijn dat ik hier en daar de volgorde waarin mijn teamgenoten klaar waren heb omgewisseld. Op voorhand mijn excuses.

Arnt Veenstra had een klein plusje verkregen, middels een loperpaar tegen paard en pion. Dit bleek echter niet genoeg om zijn tegenstander ook te verslaan en remise was het resultaat: 1½-1/2#.

Jan van den Bolt kent geen gelukkig seizoen in onze gezellige vierde. Hij heeft regelmatig zeer interessante en vaak ook prima stellingen, maar het verzilveren hiervan wil nog niet zo lukken. Zo ook nu. In een partij met tegengestelde rokade (er waren in als ik het wel heb vier deze avond) was zijn aanval op het eerste gezicht kansrijker dat die van zijn tegenstander. Hij speelde het echter niet handig waarna wit het over nam, en daarmee materiaal mee snoepte. Dat won hij weer terug, waarna hij zetherhaling uit de weg ging, om drie zetten later de partij weg te blunderen. Zonde. 1½-1½.

Adriaan ter Mors naar eigen zeggen een inspiratieloze partij. Hij stond minder, verloor een pion, kreeg daar activiteit voor terug die hij ook weer verloor. Het ging van kwaad tot erger, en nadat zijn tegenstander in tweede instantie alsnog een stuk won was het gedaan: 2½-1½.

Op bord 1 was Wytze Roël verder gegaan waar hij de vorige externe wedstrijd was gestopt: goed schaak spelen. Zijn tegenstander stond behoorlijk onder druk, en het oogde als een zeer gezonde plus. Na een onoplettendheid echter moest Wytze een dubbelpion op de h-lijn toestaan om erger te voorkomen. Nu was het een stuk lastiger geworden, en uiteindelijk te lastig. 3½-1½.

Tom Broekhuizen had net als Jan een tegengestelde rokade op het bord gekregen waarbij zwart lang had gerokeerd. Ook Tom stond met zwart beter. Tom wist de stelling van zijn tegenstander op te breken en dat was genoeg voor winnend voordeel. 3½-2½.

Corniel Nobel was geweldig uit de opening gekomen. Toch lukte het hem niet dit direct te verzilveren. Hij bleef heel goed staan, maar toen hij - iets overziend - het verkeerde stuk beet pakte, had hij een probleem. Hij vond een praktische voortzetting, die na een onnauwkeurigheid van zijn tegenstander behield hij zijn materiaal. Daarna volgende een afwikkeling naar een paard-eindspel met twee randpionnen voor wit en geen pionnen meer voor zwart. Dat bleek genoeg.

Toen stond het 3½-3½, en alleen Tom van der Zanden was nog bezig. Tegen good old Frans Vreugdenhil stond hij objectief minder, zo niet verloren, maar het was ingewikkeld, en waar Tom nog bijna 3 minuten had, had Frans er nog 1. In de complicaties wist Tom Frans te foppen, waarbij hij een stuk won, en toen stortte de witte stelling in. Hiermee hadden we gewonnen!

er is 1 reactie: lees | reageer


de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2024 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap