Delftse SchaakSite

Oscar Verwer wint op geweldige wijze zeer verrassend het NK-Kwalificatietoernooi jeugd t/m 16 jaar

In het weekend van 7 en 8 januari werd er in ons eigen Denksportcentrum in Delft het 2e (van de 4) kwalificatietoernooi georganiseerd om een plek te verdienen op het Nederlands Kampioenschap. Oscar Verwer verbaasde vriend en vijand door het toernooi te winnen op grandioze wijze! Van tevoren leek hij als nummer 42 qua rating kansloos, maar Oscar liet zien dat rating niet alles zegt. Naast Oscar speelden ook Mees van den Berg, Lina el Khaddari en Abel Drenthen mee, allen speelden een prima toernooi met 7 mooie en leerzame partijen.

In de B-categorie speelden Oscar en Abel mee. In de eerste ronde verloren Oscar en Abel allebei, maar dat was voor Oscar gelijk zijn laatste verliespartij van het toernooi. In de 2e, 3e en 4e ronde won Oscar dus, terwijl Abel de zaterdag eindigde op 1,5 uit 4 (met daarbij een mooie overwinning op de Nederlands Kampioen t/m 8 jaar, Raghav Pathak (1385). Op zondag 8 januari volgden er nog 3 partijen. Oscar speelde tegen DaniŽl Nijhuis (1791), een pittige loting, maar Oscar speelde een mooie partij die hij uiteindelijk met een penning wist te beslissen. In ronde 6 speelde Oscar tegen de sterke Dana Verheij (1800), en hier wist Oscar met zijn loperpaar zoveel gevaar rond Dana's koning te stichten, dat zij hierdoor bezweek. Een geweldig toernooi, maar om zich te plaatsen moest Oscar in de laatste ronde tegen Alan Bakija (2033), de ratingfavoriet die het 1e kwalificatietoernooi al had gewonnen en nu met 6 uit 6 op kop stond en tegen Oscar naar zijn overwinning zou kunnen cruisen. Weinigen dichten Oscar kansen toe; het werd een geweldig spannende partij, met wisselende kansen, zeer lastig te taxeren stellingen, maar Oscar speelde vol voor het initiatief, heel aanvallend en zonder angst. Uiteindelijk bezweek ook Alan voor het geweldige spel van Oscar, en wist Oscar het hele toernooi te winnen (Alan werd 2e op basis van onderling resultaat). Een ongelooflijke prestatie! Ook Abel wist het toernooi winnend af te sluiten en eindigde op 2,5 uit 7 op een mooie 46e plaats.

In de A-categorie (t/m 18 jaar) speelden ook twee DSC'ers mee: Mees van den Berg en Lina el Khaddari. Ook hier weer zeer sterk bezet, en vanuit het hele land waren er sterke spelers naar Delft gekomen. Mees speelde een goed toernooi, eindigde met 5 uit 7 in de subtop op de 5e plaats; hij moest alleen zijn meerdere erkennen tegen 2 sterke 2000+ spelers. Lina speelde op dag 1 wel goed, maar helaas vielen een paar partijen op het einde net in haar nadeel uit. Dag 2 ging wel beter, met een mooie overwinning o.a. op Luana Mensing (1632) en uiteindelijk eindigde Lina met een mooie toernooiervaring rijker met 2,5 uit 7 op de 23e plaats.

Eindstanden groep B met Oscar en Abel: https://haagseschaakbond.nl/kwalABCm/2023/GroepB/

Eindstanden groep A met Mees en Lina:
https://haagseschaakbond.nl/kwalABCm/2023/GroepA/

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2023 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap