Delftse SchaakSite

DSC1 blijft winnen

Het eerste heeft haar goede reeks doorgezet in 2004 met een degelijke 6-4 overwinning op RSR Ivoren Toren.

In Rotterdam kwam DSC nog voor de eerste tijdnoodfase op voorsprong. Joost Michielsen won op het tweede bord. Even later kwam Arend van Dop remise overeen met zijn tegenstander.

De voorsprong werd echter tenietgedaan door een nederlaag van Rachid Schrik, die in een passief toreneindspel belandde en daarin twee pionnen verloor.

Henk Mannen herstelde de vorosprong daarna met een nette overwinning, en die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Michiel van Wissen bracht zijn goede stelling keurig naar winst en ook Marten Wortel wist zijn partij met een kwaliteit meer in het eindspel in een vol punt om te zetten.

Richard Oranje had ondertussen na een spannende partij een half punt verdiend, nadat hij in een eerdere fase goede kansen had gemist.

Daarmee was een matchpunt binnen. Walter Anema stond in een stelling die minimaal remise was. Ted Barendse en Gert Legemaat stonden beide verloren. Ted stond een stuk achter en Gert had een goede stelling in tijdnood laten glippen en was een cruciale vrijpion kwijt geraakt.

Walter speelde zijn pot keurig uit en bracht het DSC--totaal op 6 punten. Ted en Gert moesten vervolgens berusten in een nederlaag.

DSC staat nu met 7 matchpunten uit 5 wedstrijden op een prachtige tweede plaats. De volgende wedstrijd is thuis tegen DD.

er zijn 9 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap