Delftse SchaakSite

DSC-H8 behaalt een zwaarbevochten gelijkspel tegen de jeugd van Voorburg

Maandag 19 november 2018 speelde DSC8 als zestal thuis tegen Voorburg 2; een jeugd- team bestaande uit een volwassene, een aantal teenagers, en enkele zeer jeugdige spelers met sterk wisselende kwaliteit. Slechts een speler van Voorburg had een rating.

Vanwege zijn relatief hoge rating speelde Ernst (zwart) dit keer op bord 5 met succes tegen één van de zeer jeugdige spelers. Dit jonge lid van Voorburg miste duidelijk nog benodigde ervaring, inzicht en routine. Zwakke verdediging leidde al snel tot materiaalverlies en de partij was snel uit. Hetgeen resulteerde in een teleurgestelde Ernst, die duidelijk op meer weerstand en een interessantere partij had gehoopt.

Door het plotselinge vertrek van Arthur naar het buitenland speelde uw verslaggever (AdJ) met wit op bord 2. Zijn tegenstander speelde met zwart zeer aanvallend, waardoor wit in de verdrukking kwam, een aantal pionnen verloor en een zwakkere stelling overhield. In het eindspel had de speler van Voorburg op twee flanken mogelijkheden tot een zekere promotie. De partij werd door mij opgegeven.

Op bord 4 kwam Joop (wit) door een beoordelingsfout een dame achter tegen een loper. Door het gedegen tegenspel van Voorburg kon deze achterstand niet geheel worden goedgemaakt. Joop moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in zijn jeugdige tegenstander.

Ook op bord 3 ging het bij Jan Bouke (met zwart) niet geheel naar wens. Hij speelde eveneens tegen een zeer jeugdige tegenstander. In tegenstelling tot de partij bij Ernst had deze talentvolle speler duidelijk wel de benodigde ervaring, inzicht en routine. Door een experimentele zet van Jan Bouke kwam hijzelf later in een stelling terecht met aanzienlijke materiaalachterstand (D,P,P tegen D,T,T,P). Het liep verkeerd af .

Bij een tussenstand van 1-3 dreigde zich een kleine ramp te ontwikkelen.

Op bord 1 speelde Jan (met zwart) tegen een sterke tegenstander met een fors hogere rating (276 punten extra). Er gebeurde een klein wonder voor DSC . Op miraculeuze wijze raakte een toren van Voorburg opgesloten binnen de stelling van Jan. Na gedwongen ruil had Jan een toren voorsprong. De tijdnood bij zijn tegenstander begon zijn tol te heffen. Na nog enig materiaal te hebben gewonnen wist Jan de partij op een mooie manier af te sluiten.

Op bord 6 had Bert na de opening een pion voorsprong. De partij ging lang gelijk op en leek af te stevenen op een remise. Met 2 pionnen voorsprong ging Bert het eindspel in. Met behulp van een verrassende combi werd zijn tegenstandster mat gezet. Dankzij dit belangrijke punt kon DSC8 toch nog met tevredenheid terugzien op deze match.

Uitslag DSC8 – Voorburg 2 werd uiteindelijk 3 -3.

Verslag door Aad de Jong

er zijn geen reacties: reageer
Open Prometheus Kampioenschap

Prinsenstad-toernooi

Delfts Kroegloper-toernooi

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2019 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap