Delftse SchaakSite

DSC8 start met nipte winste op Promotie 6

DSC8 is het seizoen begonnen met een 4½-3½ overwinning op Promotie 6. Corniel Nobel hoefde niet in actie te komen, want Promotie had geen tegenstander voor hem: 1-0.
Niet lang daarna gaf team captain en ondergetekende Adriaan ter Mors het goede voorbeeld door direct na de opening te blunderen, en 'duwde' de stand weer gelijk: 1-1.

De eerste van drie invallers Aram Hassan was de volgende die een punt pakte voor DSC. Zijn tegenstander had een stuk geofferd of geblunderd in de opening, maar leek op het oog wat compensatie te hebben. Aram wist dat om te buigen tot groot voordeel voor hem, en toen zijn tegenstander een tweede stuk blunderde kon het punt bijgeschreven worden: 2-1.

Niet lang daarna mochten we nog een punt bijschrijven. Victor had een pion gewonnen en zijn tegenstander ook nog met een lelijke dubbelpion opgezadeld. Hij wikkelde netjes af naar een gewonnen koning-pionnen eindspel en speelde dat uit: 3-1.

Ondanks de fraaie score was de winste nog niet zeker: Andre stond lastig, Henk leek licht voordeel te hebben, Hugo stond een stuk voor, en Marfa stond goed maar had veel minder tijd op de klok.

Andre was als eerste klaar, hij slaagde er niet in om een lastig eindspel met ongelijke lopers en een pion minder te verdedigen. Hij koos ervoor om de activiteit op te zoeken, maar dat pakte niet goed uit en hij moest de partij opgeven: 3-2.

Marfa was haar partij intussen aan het winnen. Ondanks dat haar klok onder de vijf minuten dook bleef ze pionnen snoepen en ook de zwarte koning had ze van alle verdedigers ontdaan: 4-2.

Intussen leek Henk meerdere malen door het oog van de naald te zijn gekropen. In ieder geval tot twee keer toe leek zijn tegenstander in het eindspel een pion te kunnen winnen maar verzuimde dit. Toen er slechts op 1 vleugel nog pionnen op het bord stonden en Henks paard veel beter was dan de loper van zijn tegenstander, bood Henk remise aan. Zijn tegenstander nam het aanbod aan en daarmee was de winst binnen: 4 ½-2 ½.

Tot slot kende de partij van Hugo een ongelukkig einde. In een stelling toren + pionnen tegen toren + loper + pionnen viel ineens Hugo's loper van het bord af, in tijdnood. Het toreneindspel met twee pionnen tegen een was wellicht nog te verdedigen, maar Hugo was er niet in geslaagd tijdig op snelschaakmodus over te gaan en ging door zijn vlag: 4 ½-3 ½.

Al met al een verdiende en wellicht belangrijke overwinning tegen het op papier veel zwakkere Promotie 6.

er is 1 reactie: lees | reageer
OGD Rapid

Array

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2018 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap