Delftse SchaakSite

Ted Barendse laat Spike Ernst glippen op Corus

Ted Barendse heeft in zijn partij tegen Sipke Ernst na een goede partij de winnende voortzetting gemist. En de resterende stelling ging daarna ook nog verloren...

Tegen Sipke Ernst, die tweede staat in de groep, ging het lange tijd erg goed. Ted kwam goed uit de opening, en bracht op het juiste moment met e5-e6 een winnend plan op het bord.

Ernst, die net zijn tweede GM-norm binnen had, verzon nog een list. Ted had een toren geofferd, maar zijn pion was op f7 binnengeslagen en was gecombineerd met paard en dame zo sterk dat de winst voor het grijpen lag. Ernst offerde een paard terug op e3, althans Ted kon het slaan. Toen Ted dit ook deed [met f2xe3] volgde Tf1, waarna de vrijpion van wit een stuk minder sterk was. Had Ted echter De5! gezien dan hadden de stukken in de doos gekund. De zwart toren op a1 stond dan in en tevens dreigde de vrijpion met steun van de dame te promoveren.

Het resterende eindspel was lastig, maar werd door Ernst [ondanks zijn tijdnood] een handiger aangepakt dan door Ted. De zwarte toren en dame kwamen op visite en namen het punt mee...

In de A-groep vonden weer enkele spectaculaire partijen plaats. Kramnik en Anand speelden een scherpe pot, die in remise eindigde in een stelling met wederzijdse matdreigingen. Bij de Nederlanders ging Sokolov weer de mist in. Tegen Shirov kwam hij niet lekker uit de opening: niet gerokeerd en er gingen lijnen open naar de koning. Timman en Van Wely deden het een stuk beter. Beiden kwamen ze een pion voor tegen respectievelijk Bareev en Adams. Timman gaf het voordeel niet meer uit handen en won netjes. Of de pion extra voor winst genoeg is voor van Wely moet op dit moment nog blijken.

In de B-groep boekte DaniŽl Stelwagen een overwinning op Tiviakov. De andere Nederlandse broedermoord werd gepleegd door Van der Wiel, die Nijboer versloeg.

In de tienkampen die ondertussen begonnen zijn had Hora Vlam een beroerde start. Na een remise in de eerste ronde gingen de volgende twee partijen verloren. Gelukkig herpakte Hora zich in de vierde ronde met een overwinning.

Niet alleen Ted en Hora waren tot nu toe actief op Corus. Twee DSC-ers deden mee aan de dagvierkampen, te weten Kees Venema en Simon Broos. Voor Simon ging het toernooi niet geweldig. Na twee remises ging de derde partij verloren. Een zwakke centrumpion deed hem de das om. Daardoor eindigde hij als vierde in zijn groep met 1 uit 3. Kees Venema deed het beter. Kees won de eerste ronde, en speelde vervolgens twee maal remise. Doordat zijn concurrent in de laatste ronde [met het nodige geluk] in de tijdnoodfase won werd Kees tweede met 2 uit 3.

er zijn 2 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap