Delftse SchaakSite

DSC wint 24e Massakamp met Westland

De vierentwintigste editie van de massakamp tussen DSC en het Westland vond deze keer plaats in de Anjerhof in Naaldwijk. Er werd dit jaar op 32 borden gespeeld waarbij het tot het eind spannend was voor DSC. In het begin kwam DSC heel snel op een achterstand, met zo'n 3 bordpunten verschil. Deze achterstand werd lang door de Westlanders vastgehouden.

Ikzelf had als een van de eersten een punt weggegeven aan het Westland doordat ik de opening niet kende, en snel een toren achter stond. Corniel Nobel had in een aantal minuten een pion weggegeven en vrij snel daarna ook zijn partij.

Bij Ernst Hanewald zag het er naar uit dat hij de pot makkelijk ging winnen, maar toen hij wat overmoedig werd, had hij per ongeluk de tegenstander pat gezet. Bij Edgar Huisman zag zijn partij er ook mooi uit, maar hij had de winnende zet over het hoofd gezien, zijn tegenstander had wel de winnende zet gevonden.

Ondertussen had Michael Stoops een vrij stabiele partij, maar had een mooi eindspel waar zijn paard sterker was dan de loper van de tegenstander. Hierdoor kon het paard rustig door de stelling huppelen, en langzaam ervoor zorgen dat hij in een winnende stelling kwam te staan. Vashish Sukul had ook een mooi eindspel en kon ervoor zorgen dat er een pion kon promoveren, waardoor de tegenstander opgaf. Langzaam werd de achterstand ingehaald door DSC.

De doorslag kwam op het eind door winst op de hogere borden. Gert Legemaat heeft op bord 1 gewonnen, en toen Henrik Tamerus, Ted Barendse, Wim Kortis en Arno Wiersma achter elkaar de laatste wedstrijden hadden gewonnen, is de uitslag uiteindelijk 14-17 geworden.

Kijk voor een uitgebreid verslag en de uitslagen op de website van het massakamp.

er zijn 3 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap