Delftse SchaakSite

DSC3 rukt met winst op Goes op naar tweede plaats

Na de nederlaag in de derde ronde tegen DD heeft DSC3 zich netjes hersteld door te winnen. Tegenstander Goes was de mindere en verloor met 5-3.

Op bord 1 zat dit keer Evert die het wel eens wilde proberen tegen een 2200+ speler. Het had weinig gescheeld of hij had voor een grote verrassing gezorgd: hij werd weliswaar in de verdediging gedrongen maar hield lange tijd knap stand. Helaas liet hij het op het eind liggen, terwijl een gelijkspel binnen handbereik was. Hier zijn relaas:Evert
Evert


Op bord 2 werd een ingewikkeld potje op het bord getoverd door Martin en zijn opponent. Vol tactische wendingen al direct in de opening, als ik het goed heb gezien. Hoe dit uiteindelijk tot remise heeft geleid weet ik niet, maar het leek me wel een terechte uitslag.

Martin
Martin


Van de partij van Onno, dit keer op 3, heb ik de opening niet goed meegekregen. Ik zag op een bepaald moment wel dat hij een stuk voor stond en het daarna soepel naar winst voerde. Keurige partij.

Hans Stam op 4 kreeg een stelling vol tactische mogelijkheden op het bord. Hij bleek toch een en ander beter te hebben ingeschat en wist materiaal te winnen en dit niet meer prijs te geven. Ook hij won gedecideerd zijn partij.

Pieter Buzing dacht op 5 hetzelfde te kunnen bereiken als zijn twee linker- en rechterbuurmannen van DSC. Hij bleef een gelijkkleurig loper-eindspel met elk 2 pionnen tot ongeveer zet 80 (of zo) doorspelen maar moest toch in een gelijkspel berusten. Op dat moment was hij als enige nog bezig en was de strijd al in ons voordeel beslist; dus hij kon hij het rustig proberen zonder het team in gevaar te brengen.

Roland speelde op bord 6 met wit een enigszins onorthodoxe opening en wist wel raad met de geboden kansen. Hoe hij nou het punt binnen heeft gehaald heb ik niet goed meegekregen, maar begreep wel dat het redelijk soepel was verlopen.

Op bord 7 speelde uw verslaggever een partij waarin mijn tegenstander op zet 15 een pion offerde in de hoop dat zijn lopers sterker zouden worden dan mijn combi paard-loper. Dit had hij vervolgens voortvarender kunnen aanpakken waarbij de stelling nog steeds een kleine plus voor zwart had opgeleverd. Toen hij dit verzuimde en een kwal erbij moest inleveren was het afgelopen voor hem. Toen ik hem na zet 41 een drankje aanbood gaf hij me de hand en stelde voor er een pilsje van te maken.

Lucien en op de achtergrond Pieter B
Lucien en op de achtergrond Pieter B


Op het laatste bord speelde Pieter Goossens een partij die lang gelijk op ging. Een remise aanbod van hem werd door zijn tegenstander afgewezen. Wellicht kwam dit als een verrassing voor Pieter want een zet of twee later ging het ineens mis voor hem. Hij verloor een pion en kwam steeds verder in de verdrukking te staan. Zijn stelling bleek onhoudbaar en de strijd was verloren voor hem.

Pieter Goossens doet het even rustig aan
Pieter Goossens doet het even rustig aan


Hierdoor eindigde deze match in 5-3 voor ons en blijven we lekker bovenin meedraaien. Ook het 1e en 2e wonnen hun wedstrijd zodat het extra gezellig toeven was met onze groep van 20, bij een Grieks restaurant in Delft.

 DSC32041-Goes19795 - 3
1Evert van den Hooven1977-Joey Grochal22280 - 1
2Martin Glimmerveen2090-Sven Stange2102½-½
3Onno Verbaken2101-Maxim Leclercq19741 - 0
4Hans Stam2088-Louis Nieuwenhuijse19881 - 0
5Pieter Buzing2072-Remco van de Braak1945½-½
6Roland ten Have2055-Rinus Burgerhoff19201 - 0
7Lucien van de Lisdonk2037-Rien de Böck18441 - 0
8Pieter Goossens1909-Hans Welten18270 - 1

er zijn 3 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap