Delftse SchaakSite

DSC5 ruim langs Pomar 1

Het vijfde team heeft de derde overwinning van het seizoen geboekt. Tegen Pomar 1 werd het 5½-2½.

De wedstrijd begon uitstekend met een snelle overwinning van Corniel Nobel. Zijn tegenstander maakte in de opening een onhandige keuze, waarna Corniel er hard doorheen ging.Het werd 2-0 door een overwinning van Arno Wiersma. Zijn tegenstander overzag in gelijke stelling een dubbele aanval en gaf daarna direct op.Even later tekende Diederik van Heijgen de vrede met zijn tegenstander. Diederik had duidelijk beter gestaan, maar toegestaan dat zijn tegenstander de stelling dicht gooide.

Het vijfde kwam op een bijzonder comfortabele 3½-½ voorsprong door een overwinning van Marco Anink. Marco had in de opening al snel een pionnetje opgepeuzeld, maar gaf dit kleinnood weer terug in ruil voor druk op de witte koningsstelling. Die druk werd geleidelijk opgevoerd. Dat leverde stukwinst op en uiteindelijk ook de partij.

Reinier Heeres haalde het eerste matchpunt binnen. Hij had vanuit de opening een bijzonder goede stelling verkregen, maar had zijn kans niet gegrepen. Zijn tegenstander wist af te wikkelen naar een dame-eindspel met een pion minder, en dat was gezien Reiniers onbeschutte koning, remise.

Gert-Jan Baas bracht het tweede matchpunt over de streep. Gert-Jan greep van begin af aan het initiatief, en liet dat de hele partij niet meer los: de witte koning werd belegerd, en een vrijpion van Gert-Jan dreigde de overkant te halen. De witspeler wist het lang bij elkaar te houden maar moest in de tijdnoodfase toch buigen.

Sofya Blanter maakte er 5½-1½ van. In een spannende partij stond dan de ene en dan de andere speler een pionnetje voor. Uiteindelijk bleef een eindspel over waarin beide spelers + hadden. In dat eindspel werd de vrede getekend.

Simon Broos was als laatste bezig, en moest uiteindelijk helaas de vlag strijken. Nadat hij bijzonder goed gestaan had in het middenspel, had hij zich verrekend en een stuk in moeten leveren. Hoewel hij zich taai verdedigde, was de stelling uiteindelijk niet houdbaar.

Na de zeperd tegen DD 5 in de vorige ronde doet DSC5 na deze overwinning nog volop mee voor de bovenste plaats. In de volgende wedstrijd zal DSC5 het opnemen tegen koploper Bobby Fischer/Wassenaar 1.

er zijn 2 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap