Delftse SchaakSite

KNSB-bekerteam ten onder tegen Utrecht

Het KNSB-bekerteam is in de derde ronde gesneuveld. Tegen meesterklasser Utrecht kwam het team tekort.

Gedurende de avond zag het er al snel niet heel kansrijk uit. Op het eerste bord stond Matthieu Freeke weliswaar beter tegen IM Thomas Willemze, maar op de andere drie borden hadden de DSC-ers een passieve stelling.

Het ging het eerste mis bij Bram van der Velden. Materieel gezien was de stelling lang in evenwicht gebleven, maar Bram had een vervelende zwakte op c6. Zijn tegenstander voerde de druk op en toen barstte de zwarte stelling.

Ted Barendse ging vervolgens kopje onder. Zijn aanvalsopzet leek niet geslaagd, en hij moest een koningsaanval zien te overleven. Dat leek lange tijd te lukken, maar uiteindelijk gingen er twee pionnen van af waarna het pleit beslecht was.

Matthieu deed wat terug met een knappe overwinning op Thomas Willemze. Matthieu had in het middenspel een pionnetje gesnoept en deze taai vastgehouden. Hij creŽerde tevens dreigingen richting de zwarte koning, waarna het er erg gunstig uit ging zien. Uiteindelijk wikkelde hij af naar een toreneindspel met twee pionnen extra, en dat won.

Martin Glimmerveen knokte lange tijd voor remise, maar moest uiteindelijk in een nederlaag berusten. Martin kwam in het middenspel passief te staan. Dat kostte eerst een pion, en later nog eentje. Toen Martin een pion terugwon gloorde er hoop, maar tegelijkertijd had Martin vliegende tijdnood. Door het Fischertempo kwam er steeds 5 seconden bij, maar dat zet niet echt zoden aan de dijk. Uiteindelijk wist Martins tegenstander, die ondertussen zelf ook in tijdnood was gekomen, Martins laatste pion op te halen. Met twee pionnen meer won het eindspel vervolgens eenvoudig.


 DSC2187-Utrecht22981-3
1Matthieu Freeke2312-Thomas Willemze23831-0
2Bram van der Velden2148-Menno Okkes23240-1
3Ted Barendse2173-Jaap Houben23050-1
4Martin Glimmerveen2114-Tycho Dijkhuis21800-1

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap