Delftse SchaakSite

DSC5 wint ook tweede wedstrijd

Na een 5-3 overwinning op Collectief 3 in de eerste ronde moest het eerste team van Prometheus-NSV er met dezelfde cijfers aan geloven.

Bij afwezigheid van teamleider René Gelpke en Luc Verhees waren er twee invallers opgetrommeld. Martin Glimmerveen en Diederik van Heijgen kwam voor deze wedstrijd de gelederen van het vijfde versterken.

Als eerste waren de twee jeugdspelers van het vijfde klaar. Jan-Pieter boekte een vlotte overwinning, maar Marianna kreeg een actieve toren in haar stelling en ging kopje-onder.

Het derde punt ging naar Prometheus-NSV. Henk van Huizen, vroeger actief in het derde van DSC, had Barts koning in het midden vastgezet en profiteerde daarvan.

Martin Glimmerveen maakte de achterstand weer goed. Zijn tegenstander had een stuk geofferd tegen twee pionnen, maar toen de dames waren geruild was er weinig meer over van de witte druk.

De andere invaller, Diederik, deelde het punt met Martin Neuteboom [ook DSC-er]. Er zat weinig meer in de stelling.

Het stond dus 2˝-2˝, maar de resterende borden leken goed voor DSC. Dat bleek ook, al duurde het tot diep in de tijdnoodfase. Pieter had lange tijd een mooi plus, omdat zijn tegenstander niet had kunnen rokeren. De jacht op de koning barste los, en die kwam midden op het bord in onoverkomelijke problemen.

Gerard stond ook al lange tijd gewonnen. Hij had een pion veroverd in het middenspel, en zijn tegenstander had er een kwaliteit tegenaan gegooid om nog actief spel te hebben. Gerard hield echter het initiatief en besliste het met een promoverende vrijpion.

Daarmee waren de twee matchpunten binnen, en konden Jan en zijn tegenstander rustig de vrede tekenen in een gelijke stelling. Ze bepaalden de eindstand daarmee op 5-3.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap