Delftse SchaakSite

DSC7 haalt kampioenschap binnen

Het zevende is kampioen geworden in de derde klasse A van de HSB. Door de 6-2 overwinning op SHTV 4 werden precies genoeg bordpunten binnengehaald om het kampioenschap veilig te stellen.

De avond begon voorspoedig. Binnen een uur hadden Gerard Bilars en Albert Kemeling gewonnen. Even later kon ook Paul van Riet een punt noteren. De overwinning was daarmee zo goed als zeker binnen, want geen enkel bord zag er slecht uit.

Kees Korving haalde een halfje binnen. Kees Huigen daarentegen verloor nadat de tactische complicaties in het middenspel een stuk hadden gekost.

De laatste drie partijen zagen er ook wel goed uit maar het bleef twijfelachtig of het genoeg bordpunten zou opleveren. René Gelpke had een pluspion maar belandde in een eindspel met ongelijke lopers. Het was een geheide remise stelling. Zijn tegenstander was echter zo vriendelijk om zijn loper weg te geven waarna René kon winnen. Ook Bart Vlasblom had inmiddels gewonnen. Het was een regelmatige overwinning. Pionwinst, stukwinst en partijwinst. Het laatste bord moest de beslissing brengen. Toen Theo Rekveldt hoorde dat remise genoeg was, bood hij onmiddellijk remise aan. Dat werd geaccepteerd, waarmee het kampioenschap een feit was.

Het zevende was vooraf de grote favoriet in deze klasse. Zonder enig probleem is dat ook waargemaakt. Zes overwinningen, varierend van 6½ tot 5½ bordpunt. Volgend jaar mag het een klasse hoger worden geprobeerd.

er zijn 4 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap