Delftse SchaakSite

DSC8 haalt in en uit tegen RVC 4

De uitgestelde wedstrijd van DSC8 tegen RVC 4 werd maandag ingehaald en uiteindelijk omgezet in een eclatante overwinning: 5½-2½.

De extra training op vrijdag voorafgegaan door een copieuze maaltijd bleek zijn vruchten af te werpen. Borden 2, 3 en 5 behaalden soevereine overwinningen, Jan van der Donk speelde weer eens een gedegen remise pot en Lito van Reede en René Poots sleepten de puntendelingen voor de poorten van de hel weg.

Omdat er reeds twee partijen gespeeld waren behoefden er maar 6 borden aan te treden. De stand was 1-1 en lange tijd was het onduidelijk of we ons overwicht in rating ook in wedstrijdpunten konden omzetten. Uiteindelijk bleek dit geen probleem en kantelden alle borden min of meer in positieve zin onze kant op.

Curieus waren de remises van Lito en René. Lito kreeg een half punt aangeboden op het moment dat zijn tegenstander een toren won en volkomen gewonnen stond: “An offer Lito couldn’t refuse.” Ik deed echter precies hetzelfde. In gewonnen positie, ik wilde al opgeven, gaf mijn tegenstander een stuk weg. Met een pion minder bood ik remise aan, een aanbod dat mijn tegenstander gretig accepteerde. Hij vertelde later dat de stand in zijn ogen voor mij volkomen gewonnen was.

Jan, Edgar Huisman, Simon Dirkse en Rob Scherpenisse speelden solide partijen. Jan stond vanuit de opening beter en kon dit overwicht de gehele partij vasthouden. Helaas bleef het door taai verdedigen van zijn tegenstander: “Hij deed steeds de juiste zet!”, bij een puntendeling. Edgar, Simon en Rob wonnen alle drie overtuigend.

De 23 januari speelt DSC8 tegen Lierse uit en kunnen we zien of we echt mee kunnen doen in de strijd om het kampioenschap.

er zijn 2 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap