Delftse SchaakSite

Kosmisch evenwicht DSC8-RVC 4 bij ontmoeting deel 1

Op maandagmiddag was daar opeens een telefoontje: “RVC kan geen team op de been brengen.” Uitstellen dus, op twee wedstrijden na. Herman Zonderland en Bert van de Willik spelen toch en het werd een sensationele en dus emotievolle gebeurtenis.

Bert komt al redelijk snel in de partij een paard en veel tijd achter. “Voor het kosmisch evenwicht” (Herman) heeft Herman een paard tegen een pion en veel tijd meer. In de derde klasse weegt een stuk of voorsprong in tijd echter niet zo zwaar. Alles kan opeens als het weer totaal omslaan.

Herman laat zich in een ietwat gecompliceerde stelling zo maar op de achterste lijn mat zetten en Bert wint (voor het kosmisch evenwicht) met nog twee en een halve minuut op de klok, de dame.

Maar de winst moet wel nog even binnengehaald worden en dat is voor de omstanders geen sinecure. Alhoewel Bert kracht­zet na kracht­zet produceert, komen ze tergend langzaam op het bord en tikken de seconden razendsnel weg.

Wedstrijd­leider Henrik Tamerus staat billen­knijpend klaar om ‘vlag’ te geven terwijl Bert de klok naar twee seconden laat wegtikken. Voor de laatste zet gebruikt Bert echter geen tijd. Hij geeft, opmerkelijk rustig, mat. “Hé”, zegt hij: “Ik heb nog 2 seconden.”

9 januari wordt de wedstrijd uitgespeeld. Wordt daarom vervolgd.

er zijn 2 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap