Delftse SchaakSite

DSC verslaat Rijswijk uit voor de HSB-beker

DSC heeft Rijswijk verslagen voor de HSB-beker. In Rijswijk werd het 1½-2½ ondanks dat DSC door navigatieproblemen slechts met drie man kon opkomen.

Een eerder bericht vermeldde dat DSC uit de beker gestoten was door DD. Dat gold echter alleen maar de KSNB-beker. Voor de HSB-beker toog het DSC team op dinsdag 6 december naar Rijswijk. Hun hoogste team in de HSB speelt in de eerste klasse, net als dat van DSC. Een op het oog gelijke strijd, dus.

Helaas waren we maar met drie personen. Ik moet nog nagaan wat er bij ons mis is gegaan, maar een tegenstander had dus geen partij. (Herstel: onze laatste teamgenoot stond bij een verkeerd adres) Vervelend.

De wedstrijd verliep verder wel in ons voordeel. Diederik van Heijgen kwam twee pionnen voor, ook Rob Smits kwam twee pionnen voor bij ongelijke lopers, Van der Meer won er eentje. Hoe Van Heijgen won heb ik gemist, maar het was ineens 1-1.

In de partij van Rob Smits gold ongelijke lopers - ongelijke kansen. De ene nare matdreiging na de andere dwong de tegenstander de kwaliteit te geven en daarna geen probleem (1-2).

Kees van der Meer stond beter maar niet duidelijk gewonnen, een pion is een pion - het remiseaanbod werd aanvaard (1½ - 2½).

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap