Delftse SchaakSite

DSC11 toch nog twee bordpunten RSC-BP 3

De jeugdschakers van DSC11 kunnen tevreden terugkijken op hun wedstrijd tegen RSC-Belgisch Park 3. Het leek een whitewash te worden, maar uiteindelijk werden er nog 2 bord­punten binnengesleept: 2-4.

De Scheveningers kwamen sterk uit de startblokken. Al binnen een half uur ging Peter van den Berg van het bord.

Toen niet veel later ook Victoria Pelova en Marfa Blanter de problemen niet meer konden bolwerken tekenden zich donkere wolken af boven/in de filmzaal.

De tegenstander van Jason van Oudheusden was er kennelijk niet gerust op - of zeer galant - en bood met een duidelijk betere stelling remise aan. Jason begreep dat de wedstrijd verloren was en pakte dit halfje gretig aan.

De resterende borden waren een lastig verhaal: Teun van der Klugt had in de opening een pionnetje verloren en stond dit met het resterende Dame-eindspel nog steeds achter. Zijn tegenstander had ook een mooie vrijpion. Bij goed spel ruim binnen de remise­marge, maar voor onervaren spelers zeker niet eenvoudig.

Roel Vos stond meer dan een pion achter, maar had daar als enige DSC-er wel lange tijd het beste van het spel voor. Langzaam maar zeker verdampte de compensatie, en het was zijn tegenstander die het initiatief leek over te nemen.

Totdat Roel een luid hoorbaar “Huh?!” ten gehore bracht: zijn tegenstander had spontaan (of onder enige resterende stellings­druk) zijn dame en-prix gezet. Roel keek nog eens goed, en nog eens, hij had het toch niet verkeerd gezien? Toen hij de dame sloeg gaf zijn tegenstander verbouwereerd op.

Teun had het zichzelf inmiddels behoorlijk lastig gemaakt: hij had een pion weggegeven op de damevleugel. Tot overmaat van ramp gaf hij vervolgens ook het promotieveld weg. Hij loerde nog op een tegen­truc, en vond die! Door één onnauwkeurigheid van zijn tegenstander vond hij alsnog eeuwig schaak. Daar konden de twee dames van zijn tegenstander niets meer aan veranderen.

En zo werd het alsnog 2-4. Zicht- en hoorbaar opgelucht verlieten de spelers van DSC11 de speelzaal...

er zijn 2 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap