Delftse SchaakSite

DSC1 speelt gelijk tegen HSC

DSC1 - gesterkt na een stevig teamontbijt - begon goed aan de thusiwedstrijd tegen het Helmondse HMC. Lisa Hortensius haalde als eerste (!) het punt binnen, gevolgd door Martine en Sebastiaan.

(Helaas heb ik niet veel van de partijen meegekregen) Martin Glimmerveen had naar eigen zeggen behoorlijk veel pech, hij stond heel goed maar bracht - in tijdnood - net niet de beslissende klap toe, waarna het einde verhaal was.

Na de tijdcontrole stond het dus 3-1. Er was wat rumoer rondom het bord van Joram. De vlag van zijn tegenstander was gevallen, maar na reconstructie bleek dit pas na de 40e zet zijn geweest. Toeschouwers waren ervan overtuigd dat het al voor de 40e zet was, maar toen was de claim niet gemaakt! Joram had ook niet verwacht dat juist zijn tegenstander door de vlag zou gaan, hij had zelf nog maar 5 seconde voor 3 zetten... Er werd doorgespeeld en de partij eindigde later in remise.

Marten, Talitha en ik (Pauline) waren nog bezig, prognose: Marten stond slechter, Talitha misschien iets beter en ik gelijk. We konden dus nog winnen ! Mijn eindspel was al een tijdje gelijk zonder veel spanning, maar ik zag een kans om het nog leuk te maken. Mijn tegenstander reageerde hier sterk op, en ik moest keepen.

Aanvankelijk leek het te lukken maar in de laatste tijdnoodfase liep het toch verkeerd af... Marten had ondertussen ook verloren en Talitha speelde remise. Zo eindigde de wedstrijd voor ons ietwat ongelukkig in 4-4. Volgende keer beter!

er zijn 4 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap