Delftse SchaakSite

DSC10 behaalt ruime overwinning in de laatste ronde

De laatste ronde van de externe competitie speelde DSC10 tegen Haeghe Ooievaar 4. Een wedstrijd tussen twee teams uit de onderkant van de competitie. Het beloofde een wedstrijd tussen twee aan elkaar gewaagde teams te worden.

Eerste opvallende punt was de opstelling. Op bord 1 en 2 werd een strijd gevoerd tussen broer en zus 'Giele' tegen de broers 'De Liefde'. Daarnaast lag het vrouwelijk aandeel bijna op 50%, wat voor schaken uniek kan worden genoemd.
Zo'n tien minuten nadat de mobieltjes waren uitgeschakeld had Roel (bord 5) al een dame gewonnen. Zo kon hij al vrij snel de wedstrijd op zijn naam kon schrijven. En ook Marfa (bord 6) stormde op een overwinning af.
Marieke (bord 2) speelde een opening waar een combinatie uit volgde. Dat leverde een toren tegen een paard op en een sterkere stelling, waarna haar tegenstander opgaf. Na deze snelle beslissingen was de stand al 3-0.
Op de andere borden waren de stellingen redelijk gelijkwaardig. Victoria (bord 4) dreigde met een pion met promotiekans en won haar partij. Jason (bord 3) nam met een röntgenaanval ook het initiatief over. Zijn tegenstandster, ook een 'De Liefde', sputterde nog even tegen, maar dat leverde niks meer op.
Alleen Reinier (bord 1) was toen nog in een spannende strijd verwikkeld. Met een goed eindspel sleepte ook hij de wedstrijd binnen.

Wat een wedstrijd beloofde te worden tussen twee aan elkaar gewaagde teams, werd uiteindelijk een mooie 6-0 overwinning voor DSC10. Dat betekent in ieder geval een 4e plaats, maar zou zelfs een 3e plaats kunnen worden. Dat is nog even afwachten..

er zijn 5 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-800 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap