Delftse SchaakSite

Vier DSC-ers in voorronde HSB PK-CD

Vier DSC-ers speelden op zondag 31 oktober in Wassenaar in de voorronde van het HSB PK in de categorien C (t/m 14 jaar) en D (t/m 12 jaar).
Roel Vos en Jason van Oudheusden hadden zich aangemeld voor C (geboortejaar 1997/1998) en Teun van der Klugt en Ida Vos voor D (1999 en later).
Bij de inschrijving kreeg Teun te horen dat hij (en ook enkele andere D-spelers) vrijgesteld kon worden van de D-voorronde en mee mocht spelen in de C categorie.
De achtergrond hiervan was dat, in tegenstelling tot eerdere jaren, de finales van PK-C en PK-D niet meer tegelijkertijd worden gehouden (net als bij de NK), zodat goede spelers zich dus zo voor beide finales zouden kunnen plaatsen.
Met de definitieve indeling speelden er nu 19 deelnemers in de C categorie en 29 in de D categorie: aardig wat meer dan vorig jaar (toen: 16 in C en 21 in D)
Van elke groep zouden de eerste tien doorgaan naar de finales in januari, samen met de direct geplaatsten.

Teun kon dus redelijk relaxed aan het schaken, met de wetenschap dat hij tenminste de plaatsing voor de D-finale al op zak had, maar voor de anderen was het werken voor de kost.
Helaas greep Jason net naast een finaleticket, door met 4.5 uit 9 op de 11e plaats te eindigen; evenveel matchpunten als de als 10e geplaatste, maar met minder weerstandspunten.
Roel en Teun eindigden op de 14e en 15e plaats, met elk 4 uit 9. In de D-categorie eindigde Ida met 2.5 uit 10 op de op n na laatste plaats.
Dit betekent daarmee dat alleen Teun doorgaat en wel naar de D-finale op 29 en 30 januari.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap