Delftse SchaakSite

Cupfighter naar de finale

Het HSB-bekerteam heeft de finale bereikt. Thuis werd WSC verrassend gemakkelijk aan de kant gezet: 3-1.

In aanloop naar de wedstrijd kende de coach de nodige problemen. Wegens interlandverplichtingen miste hij de nodige basisspelers. Daarom waren enkele positiewisselingen nodig.

Iets na achten werd onder leiding van scheids Nobel (keurig in het zwart) afgetrapt in de filmzaal, om geen last te krijgen van de rapidhooligans. Omdat de coach tot diezelfde hooligans behoorde volgt slechts een heel kort verslag.

De eerste goal werd gescoord aan bord 4. Marco Anink bouwde geruime tijd aan een veldoverwicht. Dit leidde tot een pionwinst en toen hij de middellijn overstak maakte hij een stuk buit, waarna zwart de handdoek in de ring wierp; 1-0.

Vervolgens breidde Jaap Flohil (met wit aan bord 2) de score uit. Hij stuurde zijn troepen op de linkerflank naar voren en toen deze genoeg ruimte hadden gecreŽerd verschenen twee lopers met een fluwelen traptechniek. Toen zijn dame drie stukken bezighield volgde een eindspel van +3 tegen +5 dat professioneel werd uitgetikt: 2-0.

Op veld 3 wist Martin Glimmerveen de aanvallende intenties van Frans Vreugdenhil snel te neutraliseren. Hij veroverde de bal en begon te werken aan een veldoverwicht. Nadat wit een muur rond de zestien had opgetrokken bleek de ruimte op de flanken te liggen. Toen wit dit in de gaten kreeg bleek de rugdekking niet optimaal waardoor alsnog in het midden toegeslagen kon worden; 3-0.

Vlak voor tijd deed WSC nog wat terug. Nadat Diederik van Heijgen in de beginfase een counter had gemist, had wit veruit het meeste balbezit. De zwarte verdediging leek over het algemeen echter vrij solide. Terecht brak wit echter de score open, maar door onnauwkeurigheden in de verdediging kon zwart nog vrij dichtbij komen. Helaas had hij daar geen tijd meer voor en zo werd de eindstand op 3-1 bepaald.

Zodoende mag DSC na vorig jaar wederom proberen de HSB-beker te veroveren. Tegenstander zal zijn Botwinnik, waarvan we dit seizoen reeds tweemaal verloren. Een mooie kans op revanche!

De statistieken:
 DSC1923-WSC19813 - 1
1Diederik van Heijgen1833-Marco Kuyvenhoven20430 - 1
2Jaap Flohil2010-Ard Dekker18901 - 0
3Martin Glimmerveen1995-Frans Vreugdenhil20321 - 0
4Marco Anink1853-Johan Voorberg19571 - 0

er zijn 7 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-800 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap