Delftse SchaakSite

DSC7 loopt vast op beton in Nationale Schaakgebouw

Voor de tweede ronde mogen we op bezoek in het Nationale Schaakgebouw om de strijd aan te binden tegen het vijfde team van Discendo Discimus. Terwijl verderop in de zaal een strijd in de promotieklasse gaande is tussen een team van DD en Botwinnik.

Over het algemeen komen er strijdlustige stellingen op het bord, waarbij het halverwege de avond mis gaat op bord 2, waardoor we op achterstand staan. Kort daarna komt Coen Leentvaar remise overeen met zijn tegenstander.

Bas Rabeling bereikt positioneel goed spel na een vroege dameruil en maakt het dan ook goed af. Het staat weer gelijk: 1½ punt voor beide teams.

Gerrit Horst vertelde me onlangs dat ie reeds 10 partijen op rij gewonnen had in de externe competitie en hij zette zijn reeks voort tegen Adriaan ter Mors. Ook bij Antoon Frehe gaat het niet naar wens waardoor de stand een kritiek stadium kent met 3½-1½ voor DD.

Na de remise van Jolle Lont is duidelijk dat we geen matchpunten aan ons bezoek aan het NSG zullen overhouden. Naast mij speelt Jordi Krempel nog tegen Max van Herpen, waarin Jordi een stukoffer pleegt om een scherpe aanval te krijgen. Max keept stug en ook deze partij eindigt in remise.

Op bord 8 is mijn partij tegen Max Henning nog bezig. Na met licht voordeel uit het middenspel te zijn gekomen kies ik tweemaal niet de scherpste voortzetting, waardoor ik niets bereik en zelfs verloren kom te staan nadat een troef - de vrijpion - eraf gaat: 5½-2½.

er zijn 10 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap