Delftse SchaakSite

DSC4 overtuigend kampioen

Dankzij een 5-3 zege op DD 4 is het vierde kampioen geworden van klasse 1a van de HSB.

Het was een spannende avond. Naast DSC5 had ook DSC4 genoeg aan een 4-4 om kampioen te worden. Tel daarbij op dat direct achter ons DSC3-RHC-BP 1 en HSTV 1-DD 3 gespeeld werden (de twee wedstrijden die van belang waren voor het kampioenschap in de promotieklasse) en u begrijpt dat de spanning bij ons om te snijden was.

Gedurende de avond leken er meer stellingen in het voordeel van DSC te zijn, maar de vermeende plusjes bleven lange tijd klein, todat de invallers Edgar Huisman en Corniel Nobel beiden een misstap maakten. Edgar verloor een stuk, en Corniel vroeg te veel van zijn stelling door een tweede pion mee te willen snoepen, zijjn tegenstander kwam los en Corniel moest berusten in een stelling met drie pionnen meer tegen een stuk.

Gelukkig bleek dat er op de andere borden goede ontwikkelingen waren voor de DSC-ers. Simon Broos had een kleine kwaliteit gewonnen, Pieter Goossens een kwaliteit en ook Arno stond goed en leek materiaal te gaan winnen. Ook de andere twee DSC teams waren bezig met een close finish wat mij achter het bord een gevoel gaf in een grote heksenkettel te spelen.

Jan-Pieter de Vries haalde uiteindelijk als eerste een punt binnen. Met een - naar verluid - mooie combinatie won hij materiaal in een gelijke stelling en speelde het daarna mooi uit.

Corniels tegenstander had verzuimd het af te maken en was in hevige tijdnood aanbeland. Daar waren de drie pionnen misschien zelfs al sterker dan het stuk. Los daarvan begon zijn tegenstander steeds minder goede zetten te produceren waardoor Corniel de kans kreeg twee van zijn pionnen gebroederlijk naar de overkant te laten lopen. Op het moment dat een van deze Dame zou worden gaf zijn tegenstander Ún een toren weg Ún ging hij door zijn vlag: 2-0.

Kort daarop won ook Pieter Goosens zijn partij. Hoe precies heb ik gemist.

Op de resterende borden zag het er hoopvol uit. Edgar stond welliswaar nog steeds verloren, net als Rob Smits, maar Arno's stelling was nog steeds zeer goed en Simon Broos had inmiddels een stelling van loper, paard en 4 pionnen tegen toren. Het leidt dan ook geen twijfel dat Simon dit won en daarmee het kampioenschap veilig stelde.

RenÚ van Alfen en Arno maakten vervolgens remise, terwijl Rob Smists en Edgar verloren. Met 5-3 was dan ook de overwinning een feit. Al met al is het dit seizoen met DSC4 goed gekomen. Volgend jaar volgt een zwaar jaar met een seizoenstart tegen twee DSC teams, want DSC3 redde het gisteren als enige niet.

er zijn 6 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-800 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap