Delftse SchaakSite

OPK (6): Jan-Willem de Jong op koers voor titel

In groep A waren Mark Irwin en Jan-Willem de Jong als eerste klaar. Na korte tijd werd remise overeengekomen. Door dit resultaat komt Jan-Willem op 5½ uit 6.
Achtervolger Remco de Waard verloor van Arend van Dop. Arend stond lange tijd onder druk, maar met meer tijd dan zijn tegenstander verdedigde hij kundig tegen het zwarte initiatief. Toen de druk weg was won hij soepel.

Door deze resultaten zit Jan-Willem in een zetel. Christov Kleijn of Arend van Dop kunnen hem achterhalen bij winst in de zevende ronde, mits Jan-Willem verliest. In dat geval zal er een gedeelde eerste plaats zijn en wordt de kampioen wellicht via WP bepaald.

Hora Vlam remiseerde tegen de jonge Julian van Overdam, en Arno Wiersma verloor van Kees Dekker. Toen ik voor de laatste keer keek had Kees het loperpaar, dus ik vermoed dat de overwinning tot stand kwam met behulp van dit voordeel.

Willem-Jan van den Broek versloeg RenÚ van Alfen, en Simon Broos versloeg Arno Luinenburg.

De koploper in de B-groep, Diederik van Heijgen, kan de titel ook nauwelijks meer ontlopen. Kees Vellekoop was ziek, en Diederik noteerde een reglementaire 1. Diederik staat hiermee op 5½, en ook de WP (22,5-21,5) zijn in zijn voordeel, hoewel dat wellcht nog te bezien valt na een een R? Ik weet het niet. Voor zowel Diederik als Kees, als de andere deelnemers, is deze situatie jammer, maar soms is zoiets niet te voorkomen.

EÚn van de naaste achtervolgers, RenÚ Torenstra, won wel, zodat het pleit nog niet beslecht is. In een - traditiegetrouw- Poolse opening kwam Rens ter Veen onder vuur te liggen en bezweek onder de zwarte koningsaanval. Omdat de zet ...Lc8-g4 zo'n voldoening geeft - voor de zetter - hier de slotstelling:

Diagram
 
Stelling na 27...Lg4


Diederik staat dus een half punt voor.

Ton Paalvast kwam met een zeer vlotte overwinning (20:00 uur kon hij naar huis) op 4½, net als Jack Duijvestijn die in een veel langere partij Jan van Lier verloeg.

Annemaria Dokman verloor van Adriaan ter Mors.

Simon Dirkse moet wederom een partij inhalen: door overmacht kon de partij Venema-Dirkse niet gespeeld worden.

Leo Zuijdgeest versloeg Monique Keuzenkamp.

er zijn 4 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap