Delftse SchaakSite

DSC4 ruim langs Haeghe Ooievaar 1

Het vierde team van DSC heeft de koppositie gepakt in de eerste klasse A van de HSB. Tegen het eerste team van Haege Ooievaar werd met 6½-1½ gewonnen.

De wedstrijd begon prettig met een snelle overwinning van Rob Smits. In een wilde opening leek zijn opponent de betere kansen te hebben, maar Rob speelde het handiger. Niet veel later maakte Bart Meulemans remise.

Daarna duurde het even voor verdere uitslagen volgden. De eerste was een grote meevaller. Jan-Pieter de Vries stond eerst zeer goed, maar gaf zijn goede stelling weg en kwam verloren te staan. Toen ging er een mobiele telefoon af en kon Jan-Pieter alsnog een punt noteren...

Pieter Goossens was al vlot een pion voor gekomen, en bouwde dat rustig uit naar twee pionnen en een vol punt. Toen even later Arno Wiersma een punt aan het totaal toevoegde nadat zijn tegenstander in het middenspel een te riskant plan had gekozen, waren de matchpunten binnen.

René van Alfen en Diederik van Heijgen werkten vervolgens nog aan de bordpunten. René was goed uit de opening gekomen en drukte zijn tegenstander daarna geleidelijk van het bord. Diederik trof een vrij passief spelende tegenstander. Diederik speelde actiever, vermeed valletjes, en kon zo het punt binnenhalen.

De enige nederlaag was voor Simon Broos. Simon had last van een open h-lijn. Toen zijn dame een pionnetje snoepte aan de andere kant van het bord bleek ze te lang nodig te hebben om terug te keren naar de zwarte koningsstelling en al het gevaar aldaar te parreren.

Al met al een zeer ruime overwinning waarmee DSC4 de kop pakt in haar groep. Nu afwachten wat DD4 doet tegen Promotie 3.

er zijn 10 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap