Delftse SchaakSite

DSC2 wint van De Wolstad

In Tilburg heeft DSC2 De Wolstad verslagen: aan het einde stond er 5½-2½ op het bord. Door deze overwinning houdt het tweede aansluiting met de top van het klassement.

Het begon soepel. Na ongeveer een uur spelen stond het eerste punt al op het scorebord, Lucien won al heel snel een kwaliteit en kort daarna een stuk. Niet veel later won ook Kim (5) een stuk en Pieter (7) zijn tegenstander creŽrde een aardige helpmat en zo stond het na ongeveer twee uur spelen al 3-0.

Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen, bij de overige stellingen was er nog geen duidelijk voordeel of nadeel. Rond de eerste tijdnoodfase begon het er minder uit te zien. Bob (2) behaalde een remise, Jan-Peter (1) had een remiseachtige stelling en Walter (3), Frank (4) en Jaap (6) stonden allen lastig.

De tegenstander van Jan-Peter speelde echter niet de sterkste voortzettingen en zo gingen de twee matchpunten in ieder geval mee naar Delft.

Ondergetekende kwam met zwart goed uit de opening, had een groot ruimtevoordeel en alle tijd om de stukken op de goede plaatsen te positioneren, de tegenstander kon eigenlijk geen zinnig plan verzinnen (zelfs niet in de analyse achteraf!). Echter te gehaast werd geforceerd en nog op de verkeerde manier ook, waarna wit plotseling alle goede velden in handen kreeg. De rest van de partij was voor de statistieken en wederom een nul voor uw teamleider. De zwartscore van uw teamleider de afgelopen twee seizoenen: 0!!! uit 5. Tsja...

Restte nog een remise van Walter (eindspel met paard tegen toren) en een remise van Jaap (die een pionnetje achter stond in een toreneindspel). Einduitslag: 5½-2½ en uiteindelijk toch weer een soepele overwinning.

Pluspunt, er begint zich een positief partoon te ontwikkelen. Als uw teamleider meespeelt, dan winnen we in ieder geval met 5½-2½. Laat Messemaker maar komen!

er zijn 3 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap