Delftse SchaakSite

DSC4 en DSC6 delen de punten

Het vierde heeft haar eerste wedstrijd met 4-4 gelijkgespeeld tegen het zesde (grotendeels bestaande uit spelers van het voormalige Schaakcollectief Jan Timman).

Na een kleine 2,5 uur spelen had ik zelf aan bord twee (met wit) geen voordeel behaald uit de opening en werd het lastige dubbel toreneindspel remise gegeven. Theo Rekveldt kwam met wit slecht uit de opening en verloor in het middenspel een kostbare pion. Theo vluchtte in een dame-eindspel, maar zijn tegenstander wist dames te ruilen en het resterende pionneneindspel was kansloos.

Sander van Gennip wist in het middenspel een loper in te sluiten ten koste van een pion. Hij wikkelde af naar een gewonnen stelling, maar overzag een simpele mat in 1 dreiging!! Vreselijk voor Sander en ook voor het team. In plaats van een gelijke stand stonden we er opeens twee achter.

Filip Borst aan bord 1 had in een Siciliaanse Draak eenvoudig een pion buitgemaakt en wikkelde mooi af naar een gewonnen eindspel. Toen zijn tegenstander vervolgens een kwaliteit moest geven was het pleit beslecht.

Op de overige borden zag het er inmiddels goed uit. Simon Broos had minimaal remise, Rob Smits kwam heel slecht uit de opening, maar had inmiddels een beter (gewonnen) dubbeltoreneindspel op het bord, Bart Meulemans stond een gezonde pion voor, evenals Pieter Quist, al had zijn tegenstander compensatie in de vorm van het loperpaar.

Simon speelt tegen Cees Huijgen een Spaanse duw- en trekpartij, maar in een eindspel met voor elk drie lichte stukken en een aantal pionnen was er geen doorkomen aan. Bovendien begon voor Simon de tijd te dringen. Als Rob zijn partij vervolgens op de waarschijnlijk meest langzame manier wint is het weer gelijk (3-3).

Bart wint ergens nog een tweede pion en wikkelt af naar een eenvoudig gewonnen toreneindspel en zet ons op voorsprong! Pieter is dan al in tijdnood gekomen en blundert een volle toren weg. Daarmee is het gelijke spel een feit.

Een slecht begin, maar over drie weken moeten we er weer staan. Dan wacht Schaakhuis 1.

er zijn 2 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap