Delfts Schaakforum Nationaal Toernooien & activiteiten DSC-ers succesvol in Krimpen aan den IJssel
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post vorig onderwerp | volgend onderwerp
Untagonklik Untagonklik is a Male
dsc intern wedstrijdleider
geregistreerd: 07-03-2002
aantal berichten: 3264

DSC-ers succesvol in Krimpen aan den IJssel Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Drie DSC-ers en een oud-DSC-er deden mee aan het 9e Menno Ploegertoernooi. Een gezelligheidstoernooi waaraan zo'n 120 schakers meedoen ieder jaar. En twee DSC'ers gingen nog met een prijs naar huis ook!

Willem-Jan van den Broek, Corniel Nobel en Arno Wiersma waren de drie DSC'ers die meespeelden. De oud-DSC'er was Remko Moerkerken, die twee seizoenen geleden in het studententeam speelde, maar al jaren lid is bij Krimpen.

Het toernooi is een 9-rondig snelschaaktoernooi met 7 minuten per persoon per partij. Alles werd op rating ingedeeld, wat niet altijd even gunstig uitpakt voor de "zwakkere" spelers. Hoewel... Arno was op papier huizenhoog favoriet in de eerste ronde maar incasseerde vrolijk een nul.

Het vervolg was echter beter, en na vier rondjes stond er 3 uit 4 achter zijn naam. Corniel had een identieke start, terwijl Remko een halfje minder had behaald.

Willem-Jan had zijn zinnen gezet op een fraaie serie: verlies, winst, verlies, winst. Dat ging zo door tot en met ronde 6, daarna volgden enkel nog overwinningen. Met 6 uit 9 een redelijk toernooi, qua tpr een minnetje. Maar het was niet goed genoeg voor een ratingprijs.

Remko dupliceerde de score zijn eerste 4 partijen, en stond dus na acht ronden op 5 punten. Daar bleef het helaas bij, en dat was ook voor hem niet genoeg voor een ratingprijs.

Corniel wist zijn zegereeks na ronde 4 niet voort te zetten. De partijen waren behoorlijk, maar de punten niet. Gelukkig keerde het tij in de laatste twee ronden, en eindigde hij op een fraaie 5 uit 9. Qua tpr ook een behoorlijke plus-score, en het leverde hem tevens een ratingprijs op. Hij ging naar huis met een fraai boek van Jan Timman.

De grootste prestatie kwam echter op naam van Arno. Na de 3 uit 4 volgde nog een overwinning, waarna een tijdelijke onderbreking van de zegereeks volgde. De uiteindelijke toernooiwinnaar Gert-Jan Ludden bleek te sterk. Maar daarna volgden nog drie overwinningen, waardoor er liefst 7 punten achter Arno's naam prijkten. Er waren slechts 4 spelers die elk een halfje meer hadden behaald, en dus werd hij gedeeld vijfde. Een schaakspel werd als prijs mee naar huis genomen.

De eindstand is te bekijken via de onderstaande link:
Eindstand Menno Ploegertoernooi

__________________
Doch dyn plicht en lit de lju mar rabje.

31-12-2004 02:06 Untagonklik is offline Send an Email to Untagonklik Search for Posts by Untagonklik Add Untagonklik to your Buddy List
Corniel Corniel is a Male
webcommissie
geregistreerd: 28-01-2002
aantal berichten: 4383

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Nadat ik van 3 uit 4 naar 3 uit 7 ging (door o.a. te verliezen van onze gewaardeerde voorzitter) had ik er zelf weinig fedusie in. Maar wonder boven wonder, won ik de laatste twee potjes met speels gemak. Die 5 punten bleken zelfs nog voldoende voor een ratingprijs. (met 12 spelers per ratinggroep is die kans natuurlijk relatief groot)

En laat nu nog niemand "De kracht van het paard" van ons ex-lid hebben gepakt. Dat exemplaar is nu dus van mij. Ja! Draaiend hoofd Ja!

Al met al een zeer geslaagd toernooitje...

__________________
stukken in het gras

ik zag stukken in het gras - en paarden grazen
en een zwarte dame
ik hoopte - dat jij het was

31-12-2004 10:33 Corniel is offline Send an Email to Corniel Homepage of Corniel Search for Posts by Corniel Add Corniel to your Buddy List
Untagonklik Untagonklik is a Male
dsc intern wedstrijdleider
geregistreerd: 07-03-2002
aantal berichten: 3264

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Na het oliebollentoernooi van maandag was dit een stukken beter toernooi voor mij. De 7 punten waren er aanzienlijk meer dan verwacht, maar ik vermoed ook dat het indelingssysteem me een beetje geholpen heeft (alles werd op rating ingedeeld).

De prijs was echter zeer welkom, aangezien ik thuis enkel wat "waaihout" had staan. Nu heb ik een fraai schaakspel. Bij het volgende toernooi er maar een fraai bord bij winnen dan! Lach

__________________
Doch dyn plicht en lit de lju mar rabje.

31-12-2004 12:06 Untagonklik is offline Send an Email to Untagonklik Search for Posts by Untagonklik Add Untagonklik to your Buddy List
Rick Plomp Rick Plomp is a Male
schaakverslaggever


geregistreerd: 01-12-2003
aantal berichten: 322

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Vertegenwoordigers,
Het is altijd moeilijk om goede vertegenwoordigers te vinden die ook nog scoren. Voorlopig hebben jullie daar
ruimschoots aan voldaan. Ja! Gefeliciteerd met de behaalde resultaten. Prodent

31-12-2004 14:04 Rick Plomp is offline Search for Posts by Rick Plomp Add Rick Plomp to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller