Delfts Schaakforum Nationaal Toernooien & activiteiten Roland & Marco leren hun tegenstanders schaken
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post vorig onderwerp | volgend onderwerp
Marco Marco is a Male
DSC-forumgrootmeester
geregistreerd: 15-03-2002
aantal berichten: 1355

Roland & Marco leren hun tegenstanders schaken Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Kerst is voorbij, het is bijna oud&nieuw. Je hebt nog zat te studeren. En ja hoor, daar is het studieontwijkend gedrag dus weer, deze keer in de vorm van een 2daags Open Capels Jeugdkampioenschap.

Roland deed mee in de groep tot en met 16 jaar, maar de betere spelers van die leeftijd speelden in de groep tot en met 21. Met dank aan de organisatie nog die ons dat niet vertelde ("Tot en met 16 jaar? Oh, dat is gemiddeld 1600, zoiets.")...
Goed, 2 dagen verder had Roland een mooie 100%-score (14 uit 14) en een grote trofee behaald, maar slechts 1 leuke pot gespeeld. Helaas.

Marco liet de eerste dag wel wat leuks zien, en sloot deze dag af met 5 uit 6, gedeeld aan kop.
En dan het afmaken he.
Ronde 7 : een eindspel vernuftig gewonnen, en aangezien de medekoploper verloor: alleen aan kop. Alles (4 rondes nog) winnen en we zijn kampioen. Even better: ik mag zelfs nog een halfje laten liggen.
Ronde 8 : tegen de favoriet met bijna 2000 het strategisch zeer onhandig gespeeld: 1. d4 Pc6 2. e4 e5 3. Pf3 ... rot, dat is het Schots. Achteraf had ik dan nog beter met d6 een Philidor op kunnen zoeken, nu gaf (mede) zijn theoretische kennis de doorslag: ik werd hard gebeukt. Niets aan de hand, deze jongen had op dag 1 -totaal uit vorm- al 3 punten laten liggen, ik sta nog een vol punt op hem voor. Gewoon alles winnen en kampioen.
Ronde 9 : Een strakke pot, een kwaloffer maar dat wint wel. Meer tijd in eindspel, de kwal wordt gecompenseerd door drie pionnen (iets als 7 tegen 4, dus ook nog een veilige koning)...en ik geef m'n paard weg! *Slik.* Nog getruukt naar remise, maar wenselijk is anders. Maar door andere uitslagen blijft zelfs met 2 partijen voor de boeg blijkbaar hetzelfde principe gelden: ik sta alleen aan kop, nog 2x winnen en ik ben kampioen.
Ronde 10
: Dubbel pionoffer, weer de enige die het spel maakt, een gekkenhuis. In tijdnood geef ik m'n pion voorsprong weg en in paniek bied ik remise aan. Misschien stond ik iets beter, maar ik had 2 minuten en hij 7. Goed, nu dan gedeeld koploper, als ik de laatste win ben ik nog wel eerste, maar inderdaad niet meer ongedeeld.
Ronde 11 : U voelt'm al aankomen he? Snoeiharde aanval, maar hij slaat net niet door. En dan ben je het zakje op de damevleugel. Andere koploper verloor ook, maar de jongen van wie ik verloor is me dus voorbijgegaan. De Zoetemelk-award voor mij graag!

Gister won ik nog van hem: hij gaf op zet 12 een stuk weg...

Resultaat: die jongen nr. 1 met 7.5, zelf gedeeld 2/3/4 maar meeste wp dus 2de.
Beetje vreemd indelingssysteem gebruikten ze btw: een soort intern Zwitsers: gevolg was dat je in 11 ronden, met 18 deelnemers, toch 2x dezelfde opponent kon treffen. En dat de uiteindelijke kampioen, die evenveel wp had als nr. 10, dankzij een slechte eerste dag 2x de rode lantaarn (met 0 punten) heeft getroffen.

__________________
Van iedereen kan je wat leren; doe dat dus ook.

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by Marco on 30-12-2004 at 20:58.

30-12-2004 20:57 Marco is offline Send an Email to Marco Search for Posts by Marco Add Marco to your Buddy List
Rick Plomp Rick Plomp is a Male
schaakverslaggever


geregistreerd: 01-12-2003
aantal berichten: 322

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Struisvogelgedrag
Daar hebben we allemaal wel eens last van, heerlijk je kop in het zand steken. Maar voorlopig heb je leuk geschaakt Ja! Ja 14 uit 14.. gewoon goed gespeeld en misschien iets te weinig weerstand..maar dat is jou probleem niet! Nee! Voorlopig hebben jullie je eigen naam en die van de club weer goed vertegenwoordigd...en dat scoort Prodent

31-12-2004 14:00 Rick Plomp is offline Search for Posts by Rick Plomp Add Rick Plomp to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller