Delfts Schaakforum » DSC Forum » Externe competitie » Seizoen 2004-2005 » DSC9 wint spannende wedstrijd van Rijswijk 4
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Author
Post « vorig onderwerp | volgend onderwerp »
Untagonklik Untagonklik is a Male
dsc intern wedstrijdleider
geregistreerd: 07-03-2002
aantal berichten: 3282

DSC9 wint spannende wedstrijd van Rijswijk 4 Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Het negende boekte een 5-3 overwinning op het vierde van Rijswijk.

Het scoreverloop was wisselend. Nadat Paul van Riet DSC op een voorsprong had gezet, nam Rijswijk de leiding over. René Herbold en Maik van Veldhoven moesten de vlag strijken.

Het was invaller Rick Plomp die met een overwinning de stand gelijk trok. Hij stond met een stuk en twee pionnen tegen een toren iets beter, maar zijn tegenstander had tevens geen tijd meer over en ging door de vlag. Frans Smit had ondertussen echter een stuk verloren, en daarmee nam Rijswijk wederom de kop.

Er waren nu nog drie partijen bezig. Gerjan van der Dussen had in de loop van de partij een kwaliteit gewonnen, en een zeer goede stelling bereikt. Zijn tegenstander geloofde het wel, en gaf op.

Het stond nu gelijk, maar een matchpunt voor DSC9 leek al in de knip. Aad de Jong stond namelijk een volle toren voor. Zijn tegenstander probeerde het nog wel, maar zag al spoedig meer materiaal sneuvelen, en ging uiteindelijk mat. Het was daarmee 4-3 voor DSC, en alleen Leo Zuijdgeest speelde nog.

De partij van Leo trok dus veel bekijks. En de toeschouwers kregen ook waar voor hun geld! De speler van Rijswijk stond een kwaliteit achter, maar had een sterke koningsaanval. Echter, hij zat ook in tijdnood.

Leo moest secuur spelen, aangezien er een paar vervelende matdreigingen in zaten. Toen zijn tegenstander een kwaliteit terug gaf mistte hij er echter eentje. Dat was gelukkig geen drama, want hij was het zelf die mat had kunnen geven. Het bleef dus uitermate spannend. De vlag van de Rijswijk-speler stond op vallen, maar die van Leo was ondertussen ook al in de laatste 5 minuten beland.

Maar de Rijswijker greep in die fase mis, en verloor een stuk. Daarmee was tevens zijn koningsaanval weg, en met nog enkele seconden op de klok gaf hij op. Daarmee kwam de eindstand op 5-3.

__________________
Doch dyn plicht en lit de lju mar rabje.

23-11-2004 03:20 Untagonklik is offline Send an Email to Untagonklik Search for Posts by Untagonklik Add Untagonklik to your Buddy List
Torenstra jr. Torenstra jr. is a Male
webcommissie
geregistreerd: 29-11-2002
aantal berichten: 1718

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Hulde! Goed zo!

__________________
http://inargenti.nl voor mijn muziek

23-11-2004 08:10 Torenstra jr. is offline Send an Email to Torenstra jr. Homepage of Torenstra jr. Search for Posts by Torenstra jr. Add Torenstra jr. to your Buddy List
Rick Plomp Rick Plomp is a Male
schaakverslaggever


geregistreerd: 01-12-2003
aantal berichten: 322

Te laat Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Mijn tegenstander was te laat. En dat speelde hem de hele partij parten. Alles was te gehaast en zijn opening was experimenteel zoals hij zelf aanhaalde. Maar goed de partij was leuk en spannend. Stukken werden gewonnen en weer terug gewonnen door de ander. Ik had de italiaanse opening in mijn hoofd maar moest dat al naar een paar zetten wijzigen. Zij lange rochade was strategisch niet best gezien dat zijn a en b pion ontbraken op die vleugel. Dat hij uiteindelijk door zijn vlag ging gaf aan dat de stelling te ingewikkeld was geworden om even vlug een plan te ontwikkelen voor een goed eindspel. We waren redelijk gelijkwaardig...maar ja de winst is het die telt!!!

23-11-2004 12:17 Rick Plomp is offline Search for Posts by Rick Plomp Add Rick Plomp to your Buddy List
Herbold
forumlid


geregistreerd: 25-09-2004
aantal berichten: 6

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Ik kwam goed uit de opening, won snel een pion.
Geloofde al in de winst, in dat geloof maakte ik een fout.
Het koste me veel tijd en de partij.
Het heeft mij toch iets positiefs opgeleverd.
Ik was vrij snel klaar, en kon naar mijn teamgenoten kijken.
Wat ik heb gezien streelde mijn ego.
Er verliezen altijd wel wat borden.
Maar stuk voor stuk hebben ze er voor gevochten.
Ik wil mijn teamgenoten dan ook de complimenten geven die ze verdienen.
Bij 2-3 geloofde ik in de winst.
v/d Dussen is in de vorm van zijn leven en dus 3-3. Aad stond goed tot gewonnen, maakte het rustig af 4-3.
Leo had het niet makkelijk, maar ik keek in zijn ogen en dacht die gaat hem verslaan op zijn Zuydgeest. En ja, de ogen van Leo logen niet 5-3.
Nogmaals mijn complimenten aan het gehele team!!!!!
Maar nu zit ik met een dilemma, moet Leo niet op een hoger bord????????

23-11-2004 19:12 Herbold is offline Search for Posts by Herbold Add Herbold to your Buddy List
Rick Plomp Rick Plomp is a Male
schaakverslaggever


geregistreerd: 01-12-2003
aantal berichten: 322

hoger bord Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Er is een gezegde "het betere is de vijand van het goede" Laat Leo genieten van zijn goede overwinningen! Tenzij......???? het echt beter wordt???

23-11-2004 19:26 Rick Plomp is offline Search for Posts by Rick Plomp Add Rick Plomp to your Buddy List
 
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller