Delfts Schaakforum DSC Forum Activiteiten Seizoen 2004-2005 Ted Barendse op koers voor Prometheuskampioenschap
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Author
Post vorig onderwerp | volgend onderwerp
Corniel Corniel is a Male
webcommissie
geregistreerd: 28-01-2002
aantal berichten: 4384

Ted Barendse op koers voor Prometheuskampioenschap Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

In ronde 9 en 10 van het Prometheuskampioenschap heeft Ted Barendse zijn koppositie gehandhaafd. Een remise tegen concurent Arno Wiersma en een eenvoudige overwinning op Corniel Nobel zorgen dat de titel hem nauwelijks meer kan ontgaan.

Helemaal zonder slag of stoot kwam die remise trouwens niet tot stand. Arno maakte het Ted zeer lastig. Na wat onnauwkeurigheden van Ted kwam er een Dame-eindspel op het bord van vier tegen 2 pionnen met zeer goede winstkansen voor Arno. In tijdnood werd de weg naar winst echter niet gevonden.

DSC-er Frans Palm had een minder gelukkige avond: hij verloor eerst van Corniel Nobel en daarna van Arno Wiersma. Hij kwam er niet echt aan te pas.

Er zijn nu 10 van de 14 ronden gespeeld (2 ronden per speelavond). Alleen spelers met minimaal 9 gespeelde partijen worden in de eindstand opgenomen. In de tussenstand staat achter de spelers tussen haakjes het aantal gespeelde partijen vermeld.

De uitslagen zijn te vinden via de onderstaande link:
Uitslagen rapidcompetitie Prometheus.

De tussenstand is te vinden via de volgende link:
Tussenstand rapidcompetitie Prometheus.

__________________
stukken in het gras

ik zag stukken in het gras - en paarden grazen
en een zwarte dame
ik hoopte - dat jij het was

19-11-2004 11:02 Corniel is offline Send an Email to Corniel Homepage of Corniel Search for Posts by Corniel Add Corniel to your Buddy List
Untagonklik Untagonklik is a Male
dsc intern wedstrijdleider
geregistreerd: 07-03-2002
aantal berichten: 3280

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Mijn partij tegen Ted was er eentje met de nodige onnauwkeurigheden. In eerste instantie van Ted, die zijn c4-pionnetje op liet peuzelen (waar hij wel een achtergebleven pion van mij voor terugkreeg), en later in de partij liet hij zich tot twee maal toe nog een pion van het brood eten. Het resterende dameindspel (met twee pionnen meer maar geen vrijpionnen) was echter erg lastig, en in de tijdnoodfase maakte ik dan ook een "foutje". Ik zette mijn dame in, en Ted bood daarop zeer sportief remise aan.

Tegen Frans Palm had ik een zeer leuke pot waarin Frans er zeker wel aan te pas kwam! Ik kreeg ten koste van een pion een prachtige aanvalsstelling, maar mijn eigen koning was verre van veilig. Nadat de dames van het bord gingen stond ik nog steeds zeer aggressief, en nog steeds een pion achter. Ik wist mezelf echter een kwaliteit en een vrijpion op de zevende rij te bezorgen door een paard handig om te spelen. Na de nodige tactische verwikkelingen moest ik de kwaliteit terug geven, maar deed die vrijpion Frans de das om.

__________________
Doch dyn plicht en lit de lju mar rabje.

19-11-2004 12:11 Untagonklik is offline Send an Email to Untagonklik Search for Posts by Untagonklik Add Untagonklik to your Buddy List
 
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller