Delfts Schaakforum » Nationaal » Toernooien & activiteiten » Opnieuw Delfts succes bij jeugdtoernooien
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post « vorig onderwerp | volgend onderwerp »
Arjan
actief DSC-lid

geregistreerd: 13-01-2010
aantal berichten: 51

Opnieuw Delfts succes bij jeugdtoernooien Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

In het weekend van 15 en 16 april waren er twee jeugdtoernooien waar ook de nodige DSC-jeugdspelers aan deelnamen. Op zaterdag 15 april vond het immer gezellige J. de Kluyvertoernooi plaats in Spijkenisse en op zondag 16 april was het tijd voor alweer het 6e Grand Prix toernooi van dit seizoen, in de Albarda MAVO in Den Haag.

J. de Kluyvertoernooi

Bij het J. de Kluyvertoernooi worden de spelers op leeftijd ingedeeld. Daarnaast is er een invitatiegroep voor hele sterke spelers, die het toernooi al eens hebben gewonnen, aangevuld met sterke regionale toppers. In de Invitatiegroep troffen we 2 DSC'ers aan: Ansh Jakhari en Sicco Verwer. Aangezien de helft van de deelnemers in deze groep IM of FM was, en Ansh en Sicco de laagste ratings van het veld hadden, was groot succes hier niet verwacht. Beide pakten nog her en der een puntje, Sicco werd 8e (van de 10) met 2,5 punt, Ansh werd 9e met 2 punten.

Onze oudere jeugdspelers sloegen dit toernooi even over, want geen Delftse deelnemers bij de A (18 en jonger), B (16 en jonger) en C (14 en jonger)-categorieën. Bij de D-categorie speelde Bohdan Koval mee, en hij deed dat zeker niet onaardig. Hij eindigde met 4 punten uit 7 partijen op een mooie 9e plaats (van de 27 deelnemers)!

Bij de E (t/m 10 jaar) twee DSC'ers, die beide nét naast het podium eindigden. Cedric Verwer begon heel sterk, maar helaas liep hij de laatste rondes tegen wat puntverlies aan, waardoor hij 4e werd met 4,5 punt. Adam Ahaloui eindigde slechts 1 plek lager op de 5e plaats, met 4 punten. Goed gedaan allebei!

En tenslotte hadden we ook in de jongste categorie (t/m 9 jaar) een deelnemer, en dat is Breixo Leal van Helden. De F-categorie speelt altijd wat sneller, en daarom 2 rondes meer. Breixo begon supergoed met 4 punten uit 5 wedstrijden, maar daarna begon de motor te haperen en in de laatste 4 rondes haalde hij nog slechts 0,5 punt. Toch een knappe 12e plaats in een veld met 27 deelnemers!

HSB GP 6

Zondag was het tijd voor de HSB Grand Prix. In de topgroepen (ABC) een vierkamp met 30 minuten bedenktijd; in groepen 1 t/m 8 een zeskamp met 20 minuten p.p. en in de groepen 9 t/m 28 (!) een zeskamp, waarbij er 10 partijen werden gespeeld, tegen iedere tegenstander een keer met wit en een keer met zwart, zonder klok.

In de allerhoogste groep deze keer geen DSC'ers, maar wel in de groepen daar vlak onder. Hugo Tolman speelde in de B-groep en wist die groep eigenlijk vrij eenvoudig te winnen. De eerste 2 partijen gingen gewonnen, waarna hij in ronde 3 voor een snelle remise ging in de wetenschap dat toernooiwinst daarmee binnen zou zijn. In de C-groep speelde Abel Drenthen. Hij had 1,5 uit 2 en moest in de 3e ronde tegen de nummer 1 die op 2 punten stond. Hij stond na 18 zetten al helemaal gewonnen, en moest nog een trucje zien te omzeilen en dan zou hij snel mat kunnen geven. Helaas lukte dat niet en ontsnapte zijn tegenstandster met eeuwig schaak en reste Abel remise en de 2e plaats in groep C.

In groep 4 speelde Bohdan Koval een heel goed toernooi. Hij won 2 partijen, daarna verloor hij een keer, maar de laatste 2 wist hij weer te winnen. Met 4 uit 5 won Bohdan de groep! In groep 5 speelde Adam Ahaloui, die net als Bohdan dit weekend op beide toernooien uit kwam. Helaas ging dit toernooi voor Adam niet zo heel goed. Hij kreeg 1 gratis punt, omdat er 1 tegenstander niet kwam opdagen, maar de tegenstanders die wel kwamen opdagen bleken deze middag allemaal te sterk. Met 1 uit 5 werd Adam 5e van zijn groep.

In groep 12 speelde Nathan Drenthen een goed toernooi. Het was bijzonder spannend, want in de laatste ronde konden er nog 3 deelnemers 1e worden, waaronder Nathan en zijn tegenstandster in de laatste ronde. Na een partij die alle kanten opging verloor Nathan helaas de eerste ronde, en zijn 2e partij werd remise, waardoor Nathan met 7,5 uit 10 op een (toch mooie) 2e plaats eindigde. En tenslotte speelde Iresh Bishnoi in groep 21 - en dat deed hij heel goed! Net als Nathan scoorde hij 7,5 uit 10, maar in deze groep betekende dat zelfs de 1e prijs! Kampioen worden op je eerste Grand Prix, hartstikke leuk!

Met 3 eerste prijzen (Hugo, Bohdan, Iresh), 2 tweede prijzen (Abel, Nathan) en een 5e plaats (Adam) was het een bijzonder succesvol toernooi voor de DSC-delegatie! Het volgende GP-toernooi is op zondag 7 mei, in Delft! Hopelijk dan met nog veel meer DSC-deelnemers!

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by Arjan on 16-04-2023 at 20:18.

16-04-2023 20:18 Arjan is offline Send an Email to Arjan Search for Posts by Arjan Add Arjan to your Buddy List