Delfts Schaakforum » Nationaal » Toernooien & activiteiten » Oscar Verwer wint op geweldige wijze zeer verrassend het NK-Kwalificatietoernooi jeugd t/m 16 jaar 1 Stemmen - Gemiddelde waardering: 5.00 1 Stemmen - Gemiddelde waardering: 5.00 1 Stemmen - Gemiddelde waardering: 5.00 1 Stemmen - Gemiddelde waardering: 5.00 1 Stemmen - Gemiddelde waardering: 5.00
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post « vorig onderwerp | volgend onderwerp »
Arjan
actief DSC-lid

geregistreerd: 13-01-2010
aantal berichten: 51

Oscar Verwer wint op geweldige wijze zeer verrassend het NK-Kwalificatietoernooi jeugd t/m 16 jaar Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

In het weekend van 7 en 8 januari werd er in ons eigen Denksportcentrum in Delft het 2e (van de 4) kwalificatietoernooi georganiseerd om een plek te verdienen op het Nederlands Kampioenschap. Oscar Verwer verbaasde vriend en vijand door het toernooi te winnen op grandioze wijze! Van tevoren leek hij als nummer 42 qua rating kansloos, maar Oscar liet zien dat rating niet alles zegt. Naast Oscar speelden ook Mees van den Berg, Lina el Khaddari en Abel Drenthen mee, allen speelden een prima toernooi met 7 mooie en leerzame partijen.

In de B-categorie speelden Oscar en Abel mee. In de eerste ronde verloren Oscar en Abel allebei, maar dat was voor Oscar gelijk zijn laatste verliespartij van het toernooi. In de 2e, 3e en 4e ronde won Oscar dus, terwijl Abel de zaterdag eindigde op 1,5 uit 4 (met daarbij een mooie overwinning op de Nederlands Kampioen t/m 8 jaar, Raghav Pathak (1385). Op zondag 8 januari volgden er nog 3 partijen. Oscar speelde tegen Daniėl Nijhuis (1791), een pittige loting, maar Oscar speelde een mooie partij die hij uiteindelijk met een penning wist te beslissen. In ronde 6 speelde Oscar tegen de sterke Dana Verheij (1800), en hier wist Oscar met zijn loperpaar zoveel gevaar rond Dana's koning te stichten, dat zij hierdoor bezweek. Een geweldig toernooi, maar om zich te plaatsen moest Oscar in de laatste ronde tegen Alan Bakija (2033), de ratingfavoriet die het 1e kwalificatietoernooi al had gewonnen en nu met 6 uit 6 op kop stond en tegen Oscar naar zijn overwinning zou kunnen cruisen. Weinigen dichten Oscar kansen toe; het werd een geweldig spannende partij, met wisselende kansen, zeer lastig te taxeren stellingen, maar Oscar speelde vol voor het initiatief, heel aanvallend en zonder angst. Uiteindelijk bezweek ook Alan voor het geweldige spel van Oscar, en wist Oscar het hele toernooi te winnen (Alan werd 2e op basis van onderling resultaat). Een ongelooflijke prestatie! Ook Abel wist het toernooi winnend af te sluiten en eindigde op 2,5 uit 7 op een mooie 46e plaats.

In de A-categorie (t/m 18 jaar) speelden ook twee DSC'ers mee: Mees van den Berg en Lina el Khaddari. Ook hier weer zeer sterk bezet, en vanuit het hele land waren er sterke spelers naar Delft gekomen. Mees speelde een goed toernooi, eindigde met 5 uit 7 in de subtop op de 5e plaats; hij moest alleen zijn meerdere erkennen tegen 2 sterke 2000+ spelers. Lina speelde op dag 1 wel goed, maar helaas vielen een paar partijen op het einde net in haar nadeel uit. Dag 2 ging wel beter, met een mooie overwinning o.a. op Luana Mensing (1632) en uiteindelijk eindigde Lina met een mooie toernooiervaring rijker met 2,5 uit 7 op de 23e plaats.

Eindstanden groep A met Mees en Lina:

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by Arjan on 08-01-2023 at 21:30.

08-01-2023 21:28 Arjan is offline Send an Email to Arjan Search for Posts by Arjan Add Arjan to your Buddy List