Delfts Schaakforum » DSC Forum » Externe competitie » DSC-K3 valt tegen Overschie met drie remises en vijf nullen in herhaling
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post « vorig onderwerp | volgend onderwerp »
Upperdog Upperdog is a Male
webcommissie


geregistreerd: 06-02-2004
aantal berichten: 891

DSC-K3 valt tegen Overschie met drie remises en vijf nullen in herhaling Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

In de thuiswedstrijd tegen Overschie en de uitwedstrijd begin april tegen Erasmus moest het gebeuren: winnen van deze concurrenten en daarmee degradatie ontlopen. Helaas konden Kees Voorberg, Peter Lode, David Boersma en Mees van den Berg niet van de partij zijn - onder meer een kooroptreden en het bijna vergeten Coronavirus waren hier debet aan.

Met uitzondering van bord 1 gingen we aldus met (merendeels behoorlijk) lagere ratings de strijd aan.

Hans Stam wist in zijn partij aan het topbord geen voordeel te behalen en moest na ruim twee uur spelen in remise berusten. Dat gold aan het 2e bord ondanks creatief spel niet veel later ook voor Vincent Klugstedt. Zowel Hans als Vincent bleven met deze uitslag ongeslagen.

Rob Smits, die in september als invaller voor DSC1 nog een mooie overwinning had behaald, slaagde er niet in andermaal voor een verrassing te zorgen: een schijnoffer (met de gedachte een pion te winnen) bleek na een tussenzet geen schijn - met een stuk minder was onze man vervolgens kansloos. Onze getalenteerde jeugdspeler Shandijean Shindi leek mooi spel te hebben en creëerde een aanvalsstelling. De geroutineerde zwartspeler was echter sneller met een tegenaanval en verruimde de voorsprong van de bezoekers.

Jouke van Gosliga speelde aan bord 3 tegen de sterkste Overschieër en kreeg een eindspel met lopers van ongelijke kleur (en elk een toren) op het bord. De verborgen kracht van een op het eerste oog ongevaarlijke vijandelijke vrijpion werd echter te laat onderkend en daarmee daarmee stond het na zo'n 3,5 uur spelen al 1-4. Ook Gert Dijkstra kon het tij niet keren - hij manoeuvreerde een pion naar b7, investeerde een stuk maar moest zijn koning omleggen toen de verre vrijpion onschadelijk was gemaakt.

Invaller Brent van Dusseldorp moest lange tijd secuur verdedigen, deed dit uiterst bekwaam en oogstte uiteindelijk een welverdiende remise. Willem-Jan van den Broek tenslotte kwam al in de opening enigszins in het nadeel, had ergens de kans terug te komen in de partij maar pakte deze niet en verloor vervolgens kansloos.

Daarmee werden net als in de vorige ronde drie remises en vijf nullen behaald - ons resteert niets anders dan in de resterende drie ronden alsnog onze kansen te pakken!

 DSC3 -Overschie 1 Ronde 7
1Stam, H.J. (Hans)2117 Terluin, J.M. (Marcel)1858½ - ½
2Klugstedt, V.C. (Vincent)1966 Ochtman, H.W. (Henk)2020½ - ½
3Gosliga van, J.S. (Jouke)1813 Brandenburg, E. (Erik)21000 - 1
4Broek van den, W.J. (Willem-Jan)1871 Looijmans, K.N.H. (Karel)20030 - 1
5Smits, R.C.M. (Rob)1804 Feelders, C.W. (Cor)19930 - 1
6Sindi , S. (Shandijean)0 Segers, A.J. (Albert)19970 - 1
7Dusseldorp van, B. (Brent)1765 Hopman-Been, R. (Rob)1824½ - ½
8Dijkstra, G.J. (Gert)1689 Krop, H.A. (Henri)18240 - 1
 Gemiddelde Rating:1861 Gemiddelde Rating:19521½-6½

14-03-2022 20:43 Upperdog is offline Search for Posts by Upperdog Add Upperdog to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller