Delfts Schaakforum DSC Forum Externe competitie Gelijkspel en nederlaag in dubbele ontmoeting DSC-H8 met Rijswijk 4
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post vorig onderwerp | volgend onderwerp
Upperdog Upperdog is a Male
webcommissie


geregistreerd: 06-02-2004
aantal berichten: 891

Gelijkspel en nederlaag in dubbele ontmoeting DSC-H8 met Rijswijk 4 Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Hierbij het verslag van teamleider Maik van Veldhoven van DSC-H8 van de dubbele ontmoeting met Rijswijk 4.

DSC H8 heeft de afgelopen weken 2 keer tegen Rijswijk 4 gespeeld. DSC H8 is een team met een mengeling van nieuwe jonge leden die voor eerst in de externe competitie spelen, ervaren spelers en herintredende schakers. Plezier in schaken, leren en ervaring op doen staan bij dit team voorop.

In de vierde klasse wordt met een team van 4 spelers gespeeld. Bert, Frank en Nick hebben beide wedstrijden gespeeld aan respectievelijk bord 1, 3 en 4. Aan bord 2 heeft Ernst in de thuiswedstrijd gespeeld en Maik in Rijswijk.

In de thuiswedstrijd op 14 februari hebben Bert en Frank hun partijen met zwart gewonnen. Bert speelde een positionele partij waarin hij een kwaliteit won en een stevige loper op e4 had staan die niet was af te ruilen. Knappe overwinning tegen een tegenstander met aanzienlijk meer elo punten.

Frank werd flink onder druk gezet door zijn schaakcollega uit Rijswijk maar vond toch een weg naar mooie mat-aanval. Beide andere partijen gingen helaas verloren.

Gedetailleerde uitslag 2-2 DSC-H8 - Rijswijk 4:

Willik van der, B.(Bert) 1172 -Wezenaar, F. (Femke) 1566 1-0
Hanewald, E. (Ernst) 1242 - Schaik van, J.M. (Joanna) 1285 0-1
Zwart de, F.L. (Frank) - Ketting, P (Peter) 1260 1-0
Ruesen, N.J.A. (Nick) - Veerkamp, W.J.J. (Wim) 1052 0-1


Ook op 1 maart in Rijswijk hebben wij een leuke en leerzame avond gehad en het resultaat was iets minder. Nick en Frank moesten al vrij snel hun meerdere herkennen in hun tegenstanders.

Bert op bord 1 met wit was als laatste klaar. Er stond een toren/paard eindspel op het bord met pion minder voor Bert. Helaas zag hij bij een poging tot het veroveren van een vrijpion een paardenvork over het hoofd en verloor zijn toren en daarmee de partij.

Maik behaalde het enige punt voor DSC op bord 2. In een remise-achtige vrij passieve stelling gaf zijn opponent op 25 ste zet zijn dame weg. Daarop gaf hij direct op en kreeg Maik een hand (het mag weer).

Gedetailleerde uitslag 3-1 Rijswijk 4 - DSC-H8:

Schaik van, J.M. (Joanna) 1285 -Willik van der, B (Bert) 1172 1-0
Haksteen, R. (Rick) - Van Veldhoven, M. (Maik) 1207 0-1
Ketting, P (Peter) 1260 - Zwart de, F.L. (Frank) 1-0
Kok, E. (Eef) - Ruesen, N.J.A. (Nick) 1-0

Er staat voor DSC H8 nog 1 wedstrijd op het programma in april uit bij de Scheve Toren in Pijnacker.

08-03-2022 17:35 Upperdog is offline Search for Posts by Upperdog Add Upperdog to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller