Delfts Schaakforum » DSC Forum » Externe competitie » DSC-H3 eenvoudig langs Schaakhuis 2
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post « vorig onderwerp | volgend onderwerp »
Corniel Corniel is a Male
webcommissie
geregistreerd: 28-01-2002
aantal berichten: 4426

DSC-H3 eenvoudig langs Schaakhuis 2 Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

DSC-H3 heeft gisteren eenvoudig van Schaakhuis 2 gewonnen. Op de bouwplaats - de verbouwing is nog steeds in volle gang - wonnen de Delftenaren met 2#1/2-5½.

Tom Broekhuizen was als eerste klaar. Zijn tegenstander kwam niet opdagen en hij boekte dus een reglementair punt. De rapid-pot die volgde tegen de wedstrijdleider was vermakelijk, maar van bedenkelijk niveau.

Kort daarop won Henk van den Bos. De routinier was het duidelijk nog niet verleerd en overspeelde zijn tegenstander in het vroege middenspel. Ook de andere borden gaven de burger moed.

Rob Smits was de volgende die de partij beëindigde. Hij stond lange tijd goed, miste een zeer belangrijke pointe, verloor een stuk, en kon daarna direct opgeven. Hij speelde nog even door, maar de nederlaag was onafwendbaar.

Brent van Dusseldorp zette DSC op een 1-3 voorsprong. Ik heb niets van zijn partij meegekregen, maar volgens eigen zeggen ging het eenvoudig, en was hij nooit in gevaar.

Corniel Nobel sleepte het eerste matchpunt binnen. In een partij met tegengestelde rokade miste zwart een kans op actief spel, daarna was het niet moeilijk meer. Zeker toen zwart een stuk tegen een pion gaf in de hoop om erger te voorkomen. Wit ruilde af naar een soepel gewonnen stellen, en kreeg e.p. ook nog een toren cadeau.

De resterende borden zouden zeker dat halfje nog binnenbrengen, maar een grote overwinning zat er niet zomaar in. Arnt Veenstra stond iets minder, en had minder tijd, Alexander Bruschke had een kwaliteit gepakt, maar hiermee ruilde hij zijn enige verdedigende stuk af. Ook Jouke van Goslinga had een kwaliteit gewonnen, maar zijn vooruitzichten waren wel beter, al was het zeker niet makkelijk.

Arnt wist vrij snel remise overeen te komen; iets wat mij verbaasde gezien de stand op de andere borden. Wij maalden er niet om, de overwinning was binnen.

Alexander werd vervolgens fraai en hard van het bord geschopt middels een koningsaanval. Het mat - wellicht wordt dit nog gepost - dat volgde idem.

Jouke ging er nog eens goed voor zitten. De compensatie van zijn tegenstander was enigszins verdampt, maar het voordeel verzilveren was lastig. Met actief spel wist Jouke de vrijpion van zijn tegenstander te neutraliseren en in wederzijdse tijdnood verslechterde de coördinatie van de zwarte stukken, waarna Jouke het punt binnensleepte.

22-02-2022 11:13 Corniel is offline Send an Email to Corniel Homepage of Corniel Search for Posts by Corniel Add Corniel to your Buddy List
Tom Broekhuizen Tom Broekhuizen is a Male
DSC-lid
geregistreerd: 24-11-2015
aantal berichten: 34

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

We moeten Schaakhuis wel credit geven voor de verwarming die dit keer wel werkte. Ook al werd dat later op de avond minder.

22-02-2022 18:26 Tom Broekhuizen is offline Send an Email to Tom Broekhuizen Search for Posts by Tom Broekhuizen Add Tom Broekhuizen to your Buddy List
Han Nicolaas Han Nicolaas is a Male
actief forumlid


geregistreerd: 29-04-2005
aantal berichten: 53

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Haha, dankjewel Tom! Het is voor ons ook een enorme luxe hoor die verwarming, zijn we niet gewend...
En ik speelde het inderdaad niet handig Corniel, had geen plan en dacht ontzettend lang na over dubieuze zetten. Soms heb je van die partijen waarin het gewoon niet lukt. Niet erg, als het maar niet te vaak voorkomt.

23-02-2022 00:49 Han Nicolaas is offline Send an Email to Han Nicolaas Homepage of Han Nicolaas Search for Posts by Han Nicolaas Add Han Nicolaas to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller