Delfts Schaakforum » DSC Forum » Algemeen [DSC] » René Torenstra overleden
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post « vorig onderwerp | volgend onderwerp »
Untagonklik Untagonklik is a Male
dsc intern wedstrijdleider
geregistreerd: 07-03-2002
aantal berichten: 3281

René Torenstra overleden Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Helaas bereikte ons het droevige nieuws dat René Torenstra dit weekend is overleden. Hij is slechts 50 jaar geworden. Onze gedachten en steun gaan uit naar zijn familie, vrienden en bekenden.


 


Quote

Aan de vrienden, familie, collega's en kennissen van Rene Torenstra.

Delft, 14 oktober 2019
Beste mensen,

Door middel van dit bericht wil ik jullie op de hoogte brengen van het schokkende en zeer droevig nieuws. René is overleden.
Op vrijdag hebben we een aantal malen tevergeefs gebeld en de beslissing genomen om bij hem langs te gaan.
Zaterdag vroeg in de middag heb ik hem gevonden in zijn muziek/werkkamer. Waarschijnlijk is hij vrijdag overdag overleden, er brandde geen verlichting in de kamer toen in binnen kwam, en donderdag hadden buren hem nog gezien.
De schouwarts gaf als stellige diagnose een hartinfarct. Volgens de arts is de dood tijdens de val onmiddellijk ingetreden en heeft hij niet geleden.

Een volstrekt onwezenlijke situatie,

Jan Torenstra - vader van René


Er wordt afscheid genomen van René op zaterdag 19 oktober om 10:00 uur in de aula van Crematorium Iepenhof, Hoflaan 18 in Delft. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en herinneringen te delen in de ontvangstkamer van Iepenhof.

In memoriam

This post has been edited 4 time(s), it was last edited by Corniel on 17-10-2019 at 12:01.

15-10-2019 17:55 Untagonklik is offline Send an Email to Untagonklik Search for Posts by Untagonklik Add Untagonklik to your Buddy List
winfvdm winfvdm is a Male
DSC-forumgrootmeester
geregistreerd: 22-03-2002
aantal berichten: 1117

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Triest. Heel triest.
Veel te jong. En (tegenover mij) altijd opgewekt en niet voor een kleintje vervaard.

__________________
Als je de Dame bent in het schaakspel, sla dan maar flink om je heen
(Zie ook Rekenvout 125)

15-10-2019 18:50 winfvdm is offline Send an Email to winfvdm Homepage of winfvdm Search for Posts by winfvdm Add winfvdm to your Buddy List
Gerard Bilars Gerard Bilars is a Male
Secretaris


geregistreerd: 01-10-2006
aantal berichten: 57

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Verschrikkelijk. Zo vroeg dood gaan en zo volkomen onverwacht. Ik ken René van schaken en muziek. Ik wens Jan alle sterkte toe.

__________________
GB

15-10-2019 21:07 Gerard Bilars is offline Send an Email to Gerard Bilars Search for Posts by Gerard Bilars Add Gerard Bilars to your Buddy List
Ted Ted is a Male
dsc voorzitter


geregistreerd: 19-12-2002
aantal berichten: 918

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Wat een verschrikkelijk nieuws! Iedereen die Rene heeft meegemaakt heeft hem leren kennen als een warm persoon, die over veel humor beschikte, en een groot inlevingsvernogen had. Dat hij daarnaast gek was van schaken en muziek is in dat rijtje minder van belang.

Rene was reeds jarenlang lid van DSC, en - toen Prometheus nog bestond - ook lid van Prometheus. Bij beide clubs was hij actief, o.a. als wedstrijdleider, maar bijv. ook in de organisatie van het jaarlijkse Open Prometheus Kampioenschap. Uiteraard schaakte hij ook met grote regelmaat zijn potje mee.

De laatste jaren kwam hij helaas duidelijk minder vaak op de club. Een combinatie van gezondheid en drukke dinsdagen voorkwam dat.

Rene, we hadden je vele jaren meer gegund. We zullen je missen!

__________________
"Lord, save us from the people that think they have all the answers, for they know not the questions."

16-10-2019 09:59 Ted is offline Send an Email to Ted Search for Posts by Ted Add Ted to your Buddy List
Corniel Corniel is a Male
webcommissie
geregistreerd: 28-01-2002
aantal berichten: 4412

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

G#dv# '#rd#m^! Soms slaat het leven je genadeloos hard in je gezicht. Het bericht van jouw dood was zo# '#n moment. Mensen van 50 die vol in het leven staan gaan niet dood. Zeker jij niet...

Ik weet nog goed dat ik je het eerst tegen kwam op de club. Je was nog niet zo lang lid van DSC toen wij elkaar in september 2003 voor het eerst achter het bord troffen. Het was een nogal rommelige pot, een Sveshnikov, die wij allebei destijds met enthousiasme speelden (het werd bizar genoeg remise).

Wat ik toen niet wist, dat er daarna nog 16 partijen zouden volgen. We besloten elkaar in een tweekamp (over tien ronden) te bestrijden, die jij omdoopte tot de ‘Strijd der Titaantjes’. En nadat je dit overtuigend won, volgende er nog een, die ik gedesillusioneerd opgaf na vijf ronden. Je bleek een moeilijk te kloppen schaker, met een uitmuntende voorbereiding. In totaal won je 9 keer, ik 5 en speelden we 3 maal gelijk.

In die tijd was schaken de belangrijkste bijzaak in ons leven, en omdat we die potjes bij elkaar thuis speelden, leerden we elkaar goed kennen. Met plezier denk ik terug aan die momenten dat je bij mij thuis achter de piano kroop. Van Chopin, via Rachmaninov, Jazz (in vele variaties, je specialiteit) tot Beat It van Micheal Jackson; je was echt extreem goed.

Maar na een biertje, en soms een game op de Playstation, kwamen de mooie verhalen. Over je opa, met wie je jaren in een huis woonde, die zoveel erwtensoep maakte (met een hele varkenspoot), dat de ingevroren delen pas ergens in de zomer allemaal opgegeten waren. Je muziek­snabbels met Gerard Joling, die geen blad voor de mond nam, en zorgden dat jullie als sessie-muzikanten in ieder geval een lollige avond hadden.
Over een aspirant-student aan het conservatorium die zonder drumstokken kwam opdagen, en nog nooit gedrumd bleek te hebben: “Huh, dat gingen jullie mij toch leren?# ''#. En het verhaal achter de foto uit je studententijd die op je kast stond; jij verkleed als bruidengom tijdens een schijn-huwelijksfeest in maffiosi-stijl, het leven was immers een feestje.

Een van de meest tekenende dingen die je ooit opdiste was hoe je, toen je net was begonnen met hardlopen, van Delft naar Leiden liep. Gewoon omdat het kon. Want dat was je ook: Iemand die altijd volledig voor iets ging.

Kort na het einde van de tweede tweekamp verhuisde ik naar Leiden. Een derde tweekamp kwam er dus niet. De leuke gesprekken aan de bar wel. Maar nu niet meer. Ik ga je missen...

__________________
stukken in het gras

ik zag stukken in het gras - en paarden grazen
en een zwarte dame
ik hoopte - dat jij het was

16-10-2019 19:36 Corniel is offline Send an Email to Corniel Homepage of Corniel Search for Posts by Corniel Add Corniel to your Buddy List
Lito van Reede
forumlid


geregistreerd: 16-03-2010
aantal berichten: 16

... Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Wanneer ik dit niet zó had gelezen, had ik het niet geloofd. René, de pianist, musicus, die op het conservatorium had gestudeerd. En daar ook van Bob Brookmeyer les had gehad. En dus ook van jazz hield en dan met name van Bill Evans. Tenminste, wat ik hier noem, zal maar een heel klein detail zijn van een veel groter weten en beleven, dat hij in zich droeg. René, een persoon, die op een veel hoger register functioneerde en daarbij bescheiden bleef. Hier, bij DSC, heb ik hem stapje voor stapje leren kennen. Toen ik er later even tussenuit was, heeft hij mij uitgenodigd voor een Kroegloperstoernooi. Uitgerekend René, die zoveel beter schaakte …; ik was toen blij vereerd.
Maar het ging tóch allemaal zo veel beter met zijn baan op een muziekschool in Waddinxveen. En dan nu opeens deze volkomen onverwachte realiteit.

Het doet pijn te weten René niet meer tegen te mogen komen. Opeens zijn er volop herinneringen aan een warm en fijngevoelig mens. Iemand die bij mij, blijkbaar, ook een snaar heeft geraakt. De enige zal ik zeker niet zijn.
Aan zijn naasten, waarvan wij natuurlijk Jan kennen: heel veel sterkte en kracht !

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by Lito van Reede on 16-10-2019 at 22:54.

16-10-2019 19:57 Lito van Reede is offline Send an Email to Lito van Reede Search for Posts by Lito van Reede Add Lito van Reede to your Buddy List
Van Dop Van Dop is a Male
DSC-verslaggever
geregistreerd: 21-01-2008
aantal berichten: 254

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Wat een verschrikkelijk bericht.
Lange tijd emailde ik hem o.a. over de stand van zaken op de club, in het bijzonder over de partijen van Jan.
René was een innemende persoonlijkheid met veel humor.
Wat erg dat René slechts 50 jaar is geworden.
Mijn condoleances aan Jan Torenstra en zijn familie.

__________________
Mopper

16-10-2019 20:28 Van Dop is offline Send an Email to Van Dop Search for Posts by Van Dop Add Van Dop to your Buddy List
Richard Richard is a Male
DSC-forummeester
geregistreerd: 02-11-2003
aantal berichten: 953

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

geschokt lees ik net dit bericht
mijn condoleances allereerst naar Jan uiteraard en verder naar al zijn muziek en schaakvrienden. Rene was een super-aardige vent met wie het goed babbelen was aan de bar. Ik zal hem zeker missen en vind het jammer dat ik de uitvaart gemist heb. RIP Rene.

19-10-2019 18:24 Richard is offline Search for Posts by Richard Add Richard to your Buddy List
Derk Dekker Derk Dekker is a Male
schaakverslaggever


geregistreerd: 02-04-2009
aantal berichten: 117

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Volledig eens met Richard, niets aan toe te voegen ook.

21-10-2019 14:49 Derk Dekker is offline Send an Email to Derk Dekker Homepage of Derk Dekker Search for Posts by Derk Dekker Add Derk Dekker to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller