Delfts Schaakforum DSC Forum Externe competitie Seizoen 2003-2004 DSC5 verslaat Corbulo 1
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Author
Post vorig onderwerp | volgend onderwerp
BartM BartM is a Male
DSC-verslaggever
geregistreerd: 26-09-2003
aantal berichten: 281

DSC5 verslaat Corbulo 1 Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

DSC5 behaalt een gevleide 5-2 zege tegen Corbulo 1. Hiermee houdt het de kansen op promotie in netjes in eigen hand.

Het begon goed daar Corbulo besloten had om een gambiet te spelen: geen speler op het eerste bord, en een rustige avond voor Bart.

Op bord 8 was het vrijgevigheid troef: Marianne's tegenstander gaf een pion weg en daarna gaf Marianne zelf een loper weg. Een tiental zetten later won ze heel fraai een stuk terug, zo fraai dat haar tegenstander er dadelijk nog eentje bovenop gaf. Om de partij te eindigen liet Marianne haar tegenstander nog eeuwig schaak geven: 1- voor DSC.

Jan-Pieter speelde een sterke partij, dreef zijn tegenstander tot wanhoop en tijdsgebrek, en gaf toen jammerlijk een kwaliteit weg. Gelukkig maakte hij het zijn tegenstander daarna nog moeilijk genoeg zodat die remise aanbood.

Gerard speelde een solide partij en een eventuele winst zou niet makkelijk geweest zijn wegens veel minder tijd. Ook Luc kon een beter staand maar moeilijk partij-einde (met serieus tijdsgebrek) tegemoet zien, maar gelukkig hielp zijn tegenstander door een stuk in de aanbieding te zetten: 3-1.

Diederik drukte zijn tegenstander langzaam terug en deed hem heel veel tijd verbruiken. Dat leverde uiteindelijk een verdiende overwinning op, en tevens de beoogde 4.

Rene stond in het begin van zijn partij duidelijk beter, maar verbruikte veel tijd. In het verre middenspel ging het mis, maar met een mooie 'petite combinaison' zette hij nog net een aartsmoeilijk, slechterstaand toreneindspel op het bord dat hij in volle tijdnood remise wist te houden.

Jan en zijn tegenstander wisten van geen ophouden, vooral omdat Jan heel wat minder tijd had, maar uiteindelijk werd in een ongeveer gelijke stelling de vrede getekend: 5-2.

Volgende ronde is het DE match tegen Promotie 4. Hopelijk hebben we vandaag niet al ons geluk opgebruikt.

__________________
Ik schaak, dus ik ben.

10-02-2004 00:59 BartM is offline Send an Email to BartM Search for Posts by BartM Add BartM to your Buddy List
Untagonklik Untagonklik is a Male
dsc intern wedstrijdleider
geregistreerd: 07-03-2002
aantal berichten: 3282

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Een mooie overwinning op een op papier toch behoorlijk team. Corbulo heeft gemiddeld iets van 1650, dus en is daarmee een subtopper in de poule. Ze stonden niet voor niets derde.

Geen enkele nederlaag en drie overwinningen, dus een hele degelijke prestatie. Een prima opmaat naar de kraker tegen Promotie 4 lijkt me!

__________________
Doch dyn plicht en lit de lju mar rabje.

11-02-2004 23:41 Untagonklik is offline Send an Email to Untagonklik Search for Posts by Untagonklik Add Untagonklik to your Buddy List
 
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller