Delfts Schaakforum » DSC Forum » Externe competitie » Daverend slotakkoord van DSC-K5
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post « vorig onderwerp | volgend onderwerp »
Kees Voorberg Kees Voorberg is a Male
DSC-lid


geregistreerd: 22-03-2007
aantal berichten: 12

Daverend slotakkoord van DSC K5 Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Meestal komt het 'verslag van de tegenstander' aan het eind, maar deze keer beginnen we ermee. Verslaggever Tinus Oudtuyn schrijft vanmorgen in de "Bommelse Bode":
Ik ging naar Delft om de brug te zien,
en een potje te schaken.
Ik zag de brug niet.
Twee overzijden, die vroeger buren waren,
schijnen elkaar nu te vermijden.
En hij beschrijft verder hoe ZZC1 door de verdwenen Sebastiaansbrug verdwaalde, te laat in het denksportcentrum aankwam en kansloos verloor van DSC5. En hoe het gehele team tegen 5 uur in desolate toestand het pand verliet en de spelers tegen elkaar zeiden:
O, dachten wij, dat hier onze moeders waren,
om ons te troosten na dit groot verlies.

En dan nu ons eigen verslag.
Voor aanvang van de ronde stonden we net onder de virtuele degradatiestreep en ZZC stond daar net boven. We moesten winnen om van plaats te wisselen. Daartoe hadden we een mental coach in de arm genomen, die op de ochtend van de wedstrijd magische krachten inzette middels een audioboodschap aan alle spelers. Niet iedereen had die boodschap gehoord, maar de magie maakte dat de boodschap toch werkte. We boekten onze grootste zege van het seizoen en eindigden als 5e in de poule, ruim boven de genoemde streep. En op bordpunten werden we zelfs derde. De inhoud van de magische boodschap mogen we hier helaas niet onthullen.
Nadat ZZC te laat was gearriveerd en, saillant detail, niet gehoord had dat de telefoons moeten worden uitgezet, werd begonnen met het installeren van een lichtinstallatie ten behoeve van de visueel beperkte 8e bordspeler. De klokken liepen al, maar daarna begon de wedstrijd pas echt. Na een uur was het eerste punt binnen. De 2e bordspeler van ZZC was niet opgekomen. 1-0. Daarna maakte Arno aan bord 1 remise na een weinig spectaculaire partij. Alles volgens plan. 1,5-0,5. René aan bord 8 leek beter te staan, toen zijn tegenstander duidelijk hoorbaar een WhatsApp bericht binnenkreeg. Rens kwam gealarmeerd toegesneld. Hij had nog zo gewaarschuwd, maar dat hadden de verdwaalde ZZC-ers dus gemist. René tegen zijn tegenstander: "Ik vind het niet erg, maar de wedstrijdleider vindt het niet goed." Tegenstander, op jaren, visueel gehandicapt, maar verder niet voor de poes: "Dan kan die wel even meekomen naar buiten." Er was een klein oploopje rond het 8e bord en het was spannend wat Rens zou gaan doen. Hij deed niets. Wijze beslissing. De partij werd korte tijd later remise. Ook wijze beslissing. Stand: 2-1.
Meteen daarop gaf de tegenstander van André zijn partij op. André was met een passieve stelling uit de opening gekomen, maar trok daarna het initiatief naar zich toe, en maakte er een pionnengrabbelton van. In een enkel-toreneindspel won hij eerst één pion, toen nog één, enzovoort, enzovoort, tenslotte had hij 5 pionnen meer. 3-1.
Pieter speelde een thematische modelpartij, waarin hij zijn pionnenmeerderheid op de damevleugel (ab tegen alleen a) verzilverde. Na de zet b2-b1D gaf zijn tegenstander op. Goed moment! 4-1. Michael kwam heel goed uit de opening en zocht daarna naar een tactische beslissing, maar kon die niet vinden. Na een slordige paardzet won zijn tegenstander een kwaliteit. Michael probeerde nog van alles om hem te trucen, maar dat lukte niet en hij verloor. 4-2.
Toen waren de twee grootste gevechten van de middag nog aan de gang en uiteindelijk wonnen we ze allebei. Gert verdedigde zich zeer nauwkeurig tegen het gambiet van zijn tegenstander, nam allengs het initiatief over en zette de witte koning op de 40e zet midden op het bord mat. 5-2. Evert speelde tegen de beste speler van ZZC en dat kwam goed uit, want Evert was dit seizoen onze sterkste man. De strijd ging lange tijd gelijk op, maar uiteindelijk kreeg Evert de overhand en bracht het punt binnen, en daarmee zijn eigen score voor DSC5 op 6 uit 6! Tromgeroffel! 6-2 !

(Poëzieliefhebbers: voor een oneindig veel betere variatie op "Ik ging naar Bommel...", lees Rutger Kopland: 'De moeder het water'.)

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by Kees Voorberg on 14-04-2019 at 13:16.

14-04-2019 13:09 Kees Voorberg is offline Send an Email to Kees Voorberg Homepage of Kees Voorberg Search for Posts by Kees Voorberg Add Kees Voorberg to your Buddy List
Pieter Goossens
DSC-lid
geregistreerd: 06-12-2006
aantal berichten: 43

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Mooi verslag Kees!
We hebben in stijl afgesloten en zijn 5e geworden.
De topprestatie van Evert is er een van formaat. En dan te bedenken dat ik hem nog een keer niet opgesteld heb. We wonnen toen trouwens wel/ook.

__________________
"There are no mistakes, just happy accidents" - Bob Ross

15-04-2019 06:44 Pieter Goossens is offline Send an Email to Pieter Goossens Search for Posts by Pieter Goossens Add Pieter Goossens to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller