Delfts Schaakforum » DSC Forum » Externe competitie » DSC-H8 wint uit tegen Wassenaar 2
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post « vorig onderwerp | volgend onderwerp »
Untagonklik Untagonklik is a Male
dsc intern wedstrijdleider
geregistreerd: 07-03-2002
aantal berichten: 3230

DSC-H8 wint uit tegen Wassenaar 2 Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Maandag 5 november 2018 speelde DSC H8 als zestal uit tegen Wassenaar 2.

Op bord 1 belandde Jan in een pionneneindspel. Na enige discussie met zijn tegenstandster over het begrip “en passant” slaan wist Jan deze partij in winst om te zetten.
Arthur op bord 2 verloor al snel een cq twee pionnen. Dit zou hem later in het pionneneindspel de das omdoen. Zijn sterke tegenstander (rating 1602) had duidelijk de nodige ervaring met dit soort eindspelen.

Op bord 3 kreeg uw verslaggever te maken met een iets zwakkere tegenstander dan verwacht. Na het ruilen van de nodige stukken maakte de Wassenaar-speler een inschattingsfout. Hij reageerde verkeerd op een vorkje, verloor een stuk en gaf daarna op.

Ook Jan Bouke op bord 4 had te kampen met een relatief sterke speler. Hij stuurde aan op remise, kwam in tijdnood en probeerde met alleen nog zijn zwarte koning op het bord “Pat” te forceren. Met de nodige moeite wist zijn tegenstander dit te voorkomen en werd Jan Bouke alsnog mat gezet.

Joop op bord 5 haalde voordeel uit een vorkje maar leed later enig verlies. In het eindspel wist hij pionpromotie te forceren, waarna zwart (Wassenaar) met alleen nog een koning en een pion moest capituleren.

Ernst op bord 6 speelde een sterke partij tegen een relatief zware tegenstander, die eigenlijk op bord 3 thuis hoort. Met een leuke combinatie aan het eind wist hij deze partij om te zetten in winst.

Uitslag Wassenaar 2 - DSC H8 werd uiteindelijk 2-4.

Verslag: Aad de Jong

__________________
Doch dyn plicht en lit de lju mar rabje.

06-11-2018 17:59 Untagonklik is offline Send an Email to Untagonklik Search for Posts by Untagonklik Add Untagonklik to your Buddy List
Jan Bouke Tiersma Jan Bouke Tiersma is a Male
DSC-lid


geregistreerd: 08-11-2017
aantal berichten: 10

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Mooi verslag.

__________________
Jan Bouke TIERSMA, DSC11-lid

08-11-2018 11:42 Jan Bouke Tiersma is offline Send an Email to Jan Bouke Tiersma Search for Posts by Jan Bouke Tiersma Add Jan Bouke Tiersma to your Buddy List
Upperdog Upperdog is a Male
webcommissie


geregistreerd: 06-02-2004
aantal berichten: 751

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Mooi resultaat ook!

08-11-2018 15:51 Upperdog is offline Search for Posts by Upperdog Add Upperdog to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller