Delfts Schaakforum » DSC Forum » Jeugd » Schaaktoernooi basisscholen groot succes
webcommissie

geregistreerd: 04-11-2008
aantal berichten: 78

Schaaktoernooi basisscholen groot succes Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Op zondag 2 februari speelden maar liefst 14 teams van 6 basisscholen met in totaal 59 schakers om het kampioenschap van Delft en omstreken. De Max Havelaar 1 won overtuigend in poule A met 5,5 punt uit 6 wedstrijden. De Eglantier 2 won de B poule zonder een punt te laten liggen: 6 uit 6! De Max Havelaar haalde nog twee successen binnen: de meeste deelnemers van één school in 10 jaar (16 spelers) en bovendien werd Max 4 tweede in poule B.

De strijd om de tweede plaats in poule B was tot het allerlaatste moment spannend. Uiteindelijk eindigen 3 teams met 4 punten, waarvan de DSV de tweede plaats in de wacht sleepte met 15 bordpunten. De broedertwist tussen twee teams van de Johannesschool eindigde in het voordeel van Johannes 1: met een half bordpunt meer mochten zij de beker voor de 3e plaats mee naar huis nemen. De Johannes 2 keerde met lege handen maar opgeheven hoofd terug naar Pijnacker.

Het was een uitermate gezellig en sportief toernooi. De twee winnaars gaan 8 maart naar de halve finales van de Haagse Schaakbond. En voor wie het schaken naar meer smaakt: maandag van 18:30 tot 20:00 van harte welkom bij de Delftse Schaak Club aan de Zusterlaan in Delft. In april organiseert de DSC weer een toernooi, maar dan voor individuele schakers. Welke basisschoolleerling wordt kampioen van Delft?

Foto's: [link]

02-02-2014 22:24 Sofya Blanter is offline Send an Email to Sofya Blanter Search for Posts by Sofya Blanter Add Sofya Blanter to your Buddy List