Delfts Schaakforum DSC Forum Externe competitie Seizoen 2011-2012 DSC10 speelt remise tegen Haeghe Ooievaar 4
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Author
Post vorig onderwerp | volgend onderwerp
Sofya Blanter Sofya Blanter is a Female
webcommissie
geregistreerd: 04-11-2008
aantal berichten: 65

DSC10 speelt remise tegen Haeghe Ooievaar 4 Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Ondanks het feit dat Haeghe Ooievaar 4 op papier ruim 200 punten zwakker had moeten zijn dan DSC10, viel het bij de thuiswedstrijd van DSC niet mee, en kon er net geen overwinning geboekt worden.

De wedstrijd begon vrij goed, met een snelle overwinning van Ernst Hanewald (bord 6), die zijn tegenstandster mat had gezet met een dame en een toren, allebei op de koningsvleugel gericht. De eerste punt was binnen, en niks voorspelde de moeite dat de rest van de wedstrijd zou kosten.

Als snel echter kwam Joop van Ham (bord 2) een stuk tegen pion achter te staan, met niet echt een duidelijke compensatie ervoor. Ook Eric Wagter (bord 5) kampte met een moeilijke stelling waarin hij een stuk moest geven. Met voor beide partijen een nog niet gerokeerde koning en een actief aanvallende dame, was het net even niet handig aangepakt en liet Eric een stuk pennen en kon het daarna niet genoeg dekken.

Op bord 3 had Jordy Krempel een dichtgeschoven stelling, met een lange tijd geen enkel geslagen stuk. Een tijdje later was er een paar lopers afgeruild, maar de 8 pionnen bleven nog steeds op het bord en de stelling bleef dicht.

Op bord 4 stond Karel Vandenberghe een pion voor en had een redelijk goede stelling, dat hij redelijk snel naar een winst wist af te wikkelen.

Op bord 1 kampte Sofya Blanter met een stelling, waarin ze iets beter uit de opening kwam, maar niet zo goed een plan kon bedenken dat winstgevend zou zijn. Haar tegenstander had twee financieto lopers neergezet, waar ze tegenover een c6 en f6 pionnen had neergezet, maar de stelling bleef lastig.

Inmiddels waren Eric en Joop klaar, allebei gedwongen om hun meerdere te erkennen in hun tegenstander. Het stand werd 2-2, toen Jordy kwam vragen of die een remise mocht aannemen. Beseffend dat dit verantwoordelijkheid bij de laatste partij legt, heeft de teamleider toch toestemming ervoor gegeven, en de stand werd 2,5-2,5. Alles hing nu van de laatste bord af, waar, naar zoals ik heb begrepen, de twee teamleiders een strijd aan het strijden waren.

De stelling op bord 1 was inmiddels iets verder richting eindspel en tijdnood opgeschoven. De dames werden geforceerd geruild en zowel wit als zwart had niet duidelijk een plan. Wit ging torens verdubbelen, zwart probeerde een tactiek werkend te krijgen dat twee pionnen zou moeten winnen. De tactiek bleek steeds niet te werken, en Sofya had zich flink in de tijdnood gewerkt voor haar doen (10 min voor haar, en 25 voor haar tegenstander). In een poging nog iets van een boeiende stelling te krijgen offerde ze een paard tegen twee pionnen, waarna de zwartveldige lopers en een set torens afgeruild werden.
De stelling zag er slecht uit voor zwart. Na ook nog de torens en de witveldige lopers te hebben afgeruild, bleef er na wat snelle zetten twee pionnen (zwart en wit) en een paard achter. Het witte pion kon opgehaald worden door de koning, en de paard kon altijd offeren bij de zwarte pion. Remise aangeboden en aangenomen in een potdichte theoretische remise stelling.

Daarbij stond de remise als uitslag van de wedstrijd vast. Een beetje jammer, gezien de ratingsverschil, maar waarschijnlijk zal de aankomende duel tegen hoofd-promotieconcurrent Pomar3 belangrijker zijn dan deze wedstrijd.


 DSC10 Haeghe Ooievaar 43-3
1Sofya Blanter-J. J. de Liefde½-½
2Joop van Ham-L.A.G.M. Wulffers0-1
3Jordy Krempel-H. Homulle½-½
4Karel Vandenberghe-L. Boersma1-0
5Eric Wagter-S. Boersma0-1
6Ernst Hanewald-I. Hartzheim1-0

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by Corniel on 23-11-2011 at 01:29.

22-11-2011 21:27 Sofya Blanter is offline Send an Email to Sofya Blanter Search for Posts by Sofya Blanter Add Sofya Blanter to your Buddy List
Martin Martin is a Male
Penningmeester


geregistreerd: 17-03-2003
aantal berichten: 2163

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Jordy had mijns inziens de hele partij een droomstelling, jammer dat hij niet won.

23-11-2011 01:16 Martin is offline Send an Email to Martin Search for Posts by Martin Add Martin to your Buddy List
 
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller