Delfts Schaakforum » DSC Forum » Jeugd » Jeugd DSC behaalt succes bij derde ronde Groene Hartcup
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post « vorig onderwerp | volgend onderwerp »
Coen Coen is a Male
Jeugdleider


geregistreerd: 04-01-2007
aantal berichten: 281

Jeugd DSC behaalt succes bij derde ronde Groene Hartcup Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Op vrijdag 10 december was DSC gastheer van de derde ronde van het toernooi om de groene hartcup. Van de in totaal 7 poules had DSC er maar liefst 5 toebedeeld gekregen. Dat resulteerde in een goed gevuld Denksportcentrum met 80 jeugdspelers en de begeleiders. DSC was gastheer van de groepen 1, 2A, 3B en beide groepen 4. De clubs kwamen allemaal uit de buurt van het groene hart.

Vanwege de altijd maar zich herhalende verkeersproblematiek begon de avond later dan gepland. Maar dat mocht het schaakplezier niet drukken. Uiteindelijk werd voor half acht het startsein gegeven en de wedstrijden begonnen. Elk team van vier spelers speelde daarin drie wedstrijden van 15 min pppp.

In groep 1 komt DSC1 uit. In deze groep speelt het ijzersterke eerste team van Klim-op. Zij waren dan ook ongenaakbaar met 11 punten. DSC1 was de nummer twee en daarmee handhaafde het team zich wederom in de hoogste groep. Roel Vos en Teun vd Klugt behaalde twee punten en Victoria Pelova en Jason van Oudheusden ieder 1,5 punt. Dat was dus ruim voldoende voor de tweede plaats met 7 punten.

In groep 3B was het echter een stuk spannender. Het tweede team van DSC, bestaande uit Arjan Cornelisse, Marfa Blanter, Peter vd Berg en Mattias Tuk scoorde wisselend. Maar tegen de verwachtingen was Peter van de Berg ongenaakbaar en won al zijn partijen.
Toch was het aan het einde van de avond zo dat Nieuwerkerk 1 net zoveel bord- en wedstrijdpunten had als DSC2. Dat werd dus snelschaken. Arjan nam het op tegen Philippe van Nieuwerker 1. Na een bloedstollende snelschaakmatch waarin instaande dames niet werden geslagen, wist Arjan uiteindelijk te winnen. Hierdoor klom DSC2 door naar groep 2. Daar zal de tegenstand een stukje zwaarder worden.

De uitslagen:

Groep 1
Klim-Op 1 met 11 punten
DSC1 met 7 punten
Spijkenisse 1 met 4 punten
3-Torens 1 met 2 punten

Spijkenisse 1 en 3-Torens 1 zijn gedegradeerd naar groep 2

Groep 2A
Klim-op 2 met 10 punten
Pionnetjes 1 met 7 punten
Messemaker 1 met 4 punten
CSV 1 met 3 punten

Klim-op 2 promoveert naar groep 1
CSV 1 degradeert naar groep 3

Groep 3B
DSC2 met 7 punten wns
Nieuwerkerk 1 met 7 punten
Spijkenisse 2 met 6 punten
3-Torens 2 met 4 punten

DSC2 promoveert naar groep 2
3-Torens 2 degradeert naar groep 4

Groep 4A
CSV 2 met 7,5 punten
Klim-op 3 met 7 punten
Messemaker 2 met 6,5 punten
3-Troens 3 met 3 punten

CSV 2 promoveert naar groep 3

Groep 4B
Overschie met 8,5 punten
Nieuwerkerk 2 met 6,5 punten
Pionnetjes 2 met 4,5 punten (derde op grond van wedstrijdpunten)
Pionnetjes 3 met 4,5 punten

Overschie promoveert naar groep 3

This post has been edited 1 time(s), it was last edited by Coen on 14-12-2010 at 09:40.

13-12-2010 22:00 Coen is offline Search for Posts by Coen Add Coen to your Buddy List
Bas van Oudheusden Bas van Oudheusden is a Male
actief DSC-lid


geregistreerd: 24-11-2008
aantal berichten: 51

toch wel spannend voor DSC1 in Poule 1 Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Hoewel de einduitslag dit mischien niet lijkt te suggereren, was het voor DSC1 nog wel degelijk ook spannend tot het eind, zoals ik als tafelleider van nabij heb kunnen meemaken. Na de tweede ronde stond DSC1 nog op de derde plaats, met 1 BP achterstand op concurrent en tegenstander voor de laatste ronde, Spijkenisse 1. En een derde plaats betekent in Poule 1 degradatie! Er zou dus met minstens 1 BP verschil moeten worden gewonnen. Echter, één na één kwamen de overwinningen tot stand: Teun wist al vrij snel aan bord 4 te winnen en even later wist ook Jason op bord 1 de teamcaptain van Spijkenisse te verslaan. Toen was er nog een half puntje nodig, maar ons team ging voor het maximale en ook Roel en als laatste Victoria wisten hun partij winnend af te sluiten.

14-12-2010 11:09 Bas van Oudheusden is offline Send an Email to Bas van Oudheusden Search for Posts by Bas van Oudheusden Add Bas van Oudheusden to your Buddy List
Coen Coen is a Male
Jeugdleider


geregistreerd: 04-01-2007
aantal berichten: 281

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Des te beter smaakt deze prestratie zou ik zeggen. Het idee van 1 BP achter staan en dan maar de concurrent met 4-0 oprollen. Nou geweldig.

Ik had beneden de leiding over de algehele administratie en groepen 4A en 4B.

Langs deze weg wil ik wel iedereen bedanken die heeft meegeholpen:

Bas van Oudheusden
Ted Barendse
Gerard Bilars
dhr vd Klugt (vader van Teun)

en de talloze begeleiders die ook hun steentje bijgedragen hebben waarvan ik de naam niet weet.

14-12-2010 13:59 Coen is offline Search for Posts by Coen Add Coen to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller