Delfts Schaakforum » DSC Forum » Jeugd » DSC jeugd wint poule 2 Groene Hart Cup
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Author
Post « vorig onderwerp | volgend onderwerp »
Bas van Oudheusden Bas van Oudheusden is a Male
actief DSC-lid


geregistreerd: 24-11-2008
aantal berichten: 51

DSC jeugd wint poule 2 Groene Hart Cup Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Op vrijdag 28 mei vond de afsluitende ronde en finale van de Groene Hart Jeugdcup plaats, op de thuislocatie in Berkel van de organiserende vereniging 3-Torens. Alle 20 jeugdteams streden daar voor het laatst in dit seizoen tegen elkaar en om de bekers die voor elke plaats beschikbaar waren.

Helaas was DSC de vorige ronde ondanks het thuisvoordeel toch weer uit Poule 1 gedegradeerd, maar had zich daarom uitaard als ambitie gesteld om eerste in Poule 2 te worden. Maar dat wilden de andere teams uiteraard ook. De zwaarste concurrent leek het Capelse CSV-1, waar het DSC team in twee eerdere ronden telkens toch weer een harde dobber aan had. De andere teams in de Poule waren 3-Torens 1 en Dordrecht 1. Die laatste was een tot dan toe onbekende tegenstander, maar die werd in de eerste speelronde vakkundig met volle cijfers opzij gezet.

De directe confrontatie met CSV in de 2e ronde eindigde in remise. Daarmee was de stand uitermate spannend geworden: DSC stond met 6 bordpunten aan kop, op de voet gevolgd door CSV (5 BP) en Dordrecht (4 BP).

Naar het einde van de laatste ronde hadden beide concurrenten elk een punt laten liggen en nog één partij af te ronden, waarbij de partij van CSV duidelijk gewonnen stond. Aan Victoria dus de taak om ook haar partij niet te verliezen, om te voorkomen dat CSV langszij zou kunnen komen. Ze liet zich door de aanwezigheid van alle toeschouwers niet van de wijs brengen, en wist het karwei effectief te klaren, waarmee DSC dus inderdaad, met nipte voorsprong, eerste in de Poule werd.

Vermeldenswaard is dat intussen ook Poule 1 uitermate spannend en verrassend was verlopen. Afgaande op de voorgaande ronden leek de strijd om de eerste plaats opnieuw wel weer een duel tussen de teams van Klim-Op en Messemaeker te worden. Maar tot grote verrassing wist Messemaeker dit keer zijn favorietenrol absoluut niet waar te maken. Al in de eerste ronde werd met volle cijfers van het aanstormend talent van Spijkenisse verloren en met een slechts minimale overwinning op outsider Krimpen en zwaar verlies tegen Klim-Op eindigde favoriet Messemaker zelfs als laatste in de Poule. Klim-Op werd hier, met 10 bordpunten uit 12, de onbetwiste winnaar van de Poule en van het toernooi. Met deze prestatie mag Klim-Op voor de 4e keer op rij de wisselbeker mee naar huis nemen.

Op de website van 3-torens zijn de volledige uitslagen, foto's en video's te vinden, met onder meer de groepsfoto, de prijsuitreiking en de estafette op de opblaasstormbaan.

01-06-2010 23:12 Bas van Oudheusden is offline Send an Email to Bas van Oudheusden Search for Posts by Bas van Oudheusden Add Bas van Oudheusden to your Buddy List
Pieter Buzing Pieter Buzing is a Male
DSC-verslaggever


geregistreerd: 13-12-2004
aantal berichten: 258

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

V.l.n.r. Roel Vos, Jason van Oudheusden, Teun van der Klugt en Victoria Pelova:


 

01-06-2010 23:13 Pieter Buzing is offline Send an Email to Pieter Buzing Search for Posts by Pieter Buzing Add Pieter Buzing to your Buddy List
 
Plaats Nieuw Onderwerp Post Reply
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 © 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller