Delfts Schaakforum DSC Forum Externe competitie Seizoen 2009-2010 DSC7 sluit seizoen af met forse winst
print pagina | stuur door | voeg onderwerp toe aan favorieten
Author
Post vorig onderwerp | volgend onderwerp
Coen Coen is a Male
Jeugdleider


geregistreerd: 04-01-2007
aantal berichten: 282

DSC7 sluit seizoen af met forse winst Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Het zevende speelde gisteren tegen SHTV 5 de laatste wedstrijd. De wedstrijd ging eigenlijk nergens meer om. Volgens ingewijden kon het zevende niet meer degraderen, daar er maar n team degradeert uit de tweede klassen. SHTV 5 had nog niet een wedstrijdpunt gescoord en kon derhalve degradatie niet ontlopen.

De wedstrijd begon na een uur met een 2-0 voor sprong voor DSC. De tegenstanders van Jolle Lont (4) en Gerard Bilars (5) kwamen niet opdagen. Vervelend, maar je doet er weinig aan.

Jordy Krempel (8) verloor zeer snel zijn partij. Stand 2-1. Iemand gezien wat daar gebeurde?

Coen Leentvaar (3) bracht de stand op 3-1 omdat zijn tegenstander een Zwischenzug over het hoofd zag en daardoor een stuk wegblunderde.

Albert Kemeling (2) had een gelijke lopereindspel en evenveelk pionnen. Door zijn pionnen op de tegengestelde kleur te manoeuvreren wist hij een mooie Zugzwang af te dwingen en het volle punt binnen te halen. Het verhaal van Albert was erg mooi. Misschien laat hij het nog zien hoe het ging. Stand 4-1

Bas Rabeling (1) bracht de overwinning binnen door een pionnenmeerderheid te verzilveren. Standc 5-1

Ik was even in de bar en plots kwam Jordy binnenlopen, dat Paul van Riet (6) remise had gespeeld en Sofya Blanter (7) had gewonnen. Eindstand 6,5-1,5

Kortom een fraai besluit. Handhaving in de tweede klasse was het doel en dat hebben we verwezenlijkt, hoewel ik daar op voorhand niet zomaar voor zou tekenen.

Ik dank iedereen van het zevende voor zijn inzet. In het bijzonder de inzet van Albert, die maar liefst driemaal heeft ingevallen.

23-03-2010 09:44 Coen is offline Search for Posts by Coen Add Coen to your Buddy List
Albert Albert is a Male
DSC-verslaggever
geregistreerd: 28-08-2002
aantal berichten: 335

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

De opening was slecht. Ik kwam minder te staan, maar na een grote stukkenruil kwam de volgende stelling op het bord.Volledig remise volgens mij, maar het was nog vroeg, en verliezen zou ik dit ook niet.

Even later stond het zo.


Wit staat iets beter, maar ik zie nog steeds weinig mogelijkheden tot winst.


Weer even later stond het zo.Wit staat weer iets beter, pion a5 is zwak, maar na een zet als Ld2 zie ik niet goed hoe wit verder komt. Zwart speelde echterg5 En na g4 hxg4. hxg4 Kg6 Ke4 heeft zwart een probleem De koning kan niet zetten vanwege Kf5. f5 faalt op gxf5 schaak. En de loper moet veld d6 en pion a5 dekken.

Dat is teveel van het goede. Zwart moet terug en een paar zetten later was dit de stelling.Zwart heeft zojuist Le7 gespeeld. En dat verliest.

Lxe7 Kxe7. d6 Kxd6. Kxf6 en de pionnenwedloop is verloren.

23-03-2010 10:26 Albert is offline Send an Email to Albert Search for Posts by Albert Add Albert to your Buddy List
Ted Ted is a Male
dsc voorzitter


geregistreerd: 19-12-2002
aantal berichten: 893

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Leuke partijbespreking Albert!

Bovendien een bewijs voor het feit dat je als je op winst wilt spelen niet bang hoeft te zijn voor het eindspel. Daarin is de foutmarge zo groot dat er snel fouten gemaakt worden (of in de woorden van Dvoretsky: dat er in het eindspel heel veel kritische stellingen op het bord komen te staan, waarin het dus makkelijk fouten maken is).

__________________
"Lord, save us from the people that think they have all the answers, for they know not the questions."

23-03-2010 13:38 Ted is offline Send an Email to Ted Search for Posts by Ted Add Ted to your Buddy List
Jolle Jolle is a Male
DSC-lid


geregistreerd: 07-10-2008
aantal berichten: 16

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

Leuk detail: door de ruime cijfers van deze overwinning, zijn we op een half bordpuntje boven wsc 4 geindigd. Dat betekent dat we op de vierde plaats gaan eindigen.

En Coen, jij ook bedankt als teamleider! Je hebt het prima gedaan!

23-03-2010 15:57 Jolle is offline Send an Email to Jolle Homepage of Jolle Search for Posts by Jolle Add Jolle to your Buddy List
Coen Coen is a Male
Jeugdleider


geregistreerd: 04-01-2007
aantal berichten: 282

Post Reply with Quote Edit/Delete Post Report Post to a Moderator       IP Information Go to the top of this page

ik bereikte de volgende stellingIk speelde De3 met de bedoeling naar c5 te gaan en de toren voorlopig even te pennen. Na 23 Dd2 had ik dat ook gedaan want de pion op e4 mag niet genomen worden wegens Pg5 en de dame kan nergens meer naartoe.

Wit speelde echter Dd3 en de Zwischenzug Txf3 dekt de dame.
Lxf3 faalt omdat de witte dame dan niet meer gedekt staat en dxe3 wordt uiteraard beantwoord met Txe3. dit gebeurde ook en na wat gerommel in de marge gaf mijn tegenstander op.

23-03-2010 21:53 Coen is offline Search for Posts by Coen Add Coen to your Buddy List
 
Go to:

Powered by Burning Board Lite 1.0.1 2001-2004 WoltLab GmbH Nedstat Basic - Gratis web site statistieken. Eigen homepage website teller